Viața După Faliment – Unele Datorii pot Rămâne

Există viața după faliment chiar dacă decizia de a depune faliment este o decizie dificilă. Oamenii de multe ori își fac griji cu privire la efectele de durată asupra istoriei personale de credit și capacitatea de a împrumuta în viitor. Cu toate acestea, uneori, beneficiul de a fi eliberat de o datorie în proceduri de faliment depășește dezavantajele. În scopul de a se evalua avantajele și dezavantajele pentru tine, este important să se înțeleagă exact ceea ce datorii elimină un faliment și care rămân sub responsabilitatea sa.

Persoanele fizice se pot declara în faliment, fapt care necesită vânzarea bunurilor debitorului și distribuirea veniturilor la creditorii acestuia. Falimentul ne permite debitorilor un venit regulat pentru a menține proprietatea lor și se confruntă cu un plan de plata datoriilor pentru a satisface aceste datorii pe o anumita perioadă, de obicei de la 3 la 5 ani.

credius Variabil 12 la 60 luni 600 - 40.000 Lei Solicită!
viva credit 1,2 % pe zi. PRIMUL CREDIT GRATIS 1 la 35 de zile 100 până la 1.000 lei Solicită!
telecredit 1,2 % pe zi 10 la 30 zile 100 - 2,000 Lei Solicită!

Deși cele mai multe datorii sunt eliminate există totuși anumite datorii care sunt susceptibile de a rămâne cu debitorul, chiar dacă vorbim de viața după faliment.

Viața după faliment poate însemna plata unor datorii

  • Alimente și datorii pentru copii de care suntem responsabili pentru sumele din trecut, care nu au fost încă plătite;
  • Taxele: Taxele, de obicei, nu rămân acoperite cu debitorii, după o descărcare de gestiune de faliment;
  • Împrumuturi guvernamentale sau garantate de guvern: acestea nu se elimină în procedura de faliment;
  • Datorii asociate cu o condamnare penală: debitorii care au fost somat să ramburseze plățile în anumite cazuri penale încă mai trebuie să plătească aceste datorii după descărcarea individuală de faliment chiar dacă încep din nou viața după faliment;
  • Datoriile rezultate din consumarea de alcool și droguri: un debitor care a rănit sau a ucis pe cineva în timp ce conducea sub influența alcoolului sau a drogurilor rămâne responsabil pentru orice daune financiare acordate unui reclamant într-un proces care decurge dintr-un accident;
  • Ipoteci: obligații pe termen lung, cum ar fi creditele ipotecare nu poate fi evacuate în procedurile de faliment; și
  • Datorii garantate care au fost reafirmate în cadrul unei proceduri de faliment acestea rămân în responsabilitatea debitorilor.

Gradul în care un debitor în faliment vrea să reia viața după faliment depinde de datoriile individuale specifice. De exemplu, în cazul în care cele mai multe dintre datoriile individuale sunt cu credite de învățământ garantate de guvern, bani asociați cu acoperirea taxelor. Atunci falimentul nu exonerează debitorul de obligația sa de a plăti în continuare aceste sume de bani. Cum vedeți viața după faliment poate implica să remorcăm niște datorii.

Un avocat poate ajuta un debitor pentru a realiza viața după faliment

Un avocat cu experiență în faliment va revizui toate datoriile individuale înainte de a depune petiția de faliment pentru a consilia petiționarul cu privire la datoriilor care rămân sub responsabilitatea sa, după ce a declarat falimentul. Un avocat de faliment poate renegocia datoriile care de obicei nu poate fi eliminate și ajuta la stabilirea unor planuri de plată viabile, astfel ca datoria rămasă să nu fie prea copleșitoare.

Pentru toate aceste motive, este important să contactați un avocat de faliment cu experiență pentru a discuta opțiunile și asigurați-vă că un faliment va oferi nou început, care este în căutarea atenuării dacă nu totale măcar a unei părți a datoriei.

Lasă un comentariu