Linie de credit. Ce este și de unde obținem una?

linie de credit cu caracter personal este un împrumut care este folosit ca un cont de card de credit. Permite accesul la bani fără a utiliza un card. În schimb, puteți solicita un transfer în contul dvs. bancar prin telefon sau online.

credius Variabil 12 la 60 luni 600 - 40.000 Lei Solicită!
viva credit 1,2 % pe zi. PRIMUL CREDIT GRATIS 1 la 35 de zile 100 până la 1.000 lei Solicită!
telecredit 1,2 % pe zi 10 la 30 zile 100 - 2,000 Lei Solicită!

linie de creditCa un cont de card de credit, aveți o limită de credit, aveți dreptul să primiți o factură lunară pentru cel puțin o plată minimă, vi se va cere să plătiți o dobândă în funcție de soldul restant și, eventual, să plătească o taxă de fiecare dată când utilizați contul.

linie de credit cu caracter personal este negarantată. în schimb deosebire de liniile de capital, care sunt susținute de o ipotecă pe casa ta. Linie de credit cu caracter personal este un sistem care este oferit de bănci și uniunile de credit necesită de obicei ca să aveți, de asemenea, un cont curent cu aceeași entitate cu care lucrează ei.

Cum pot găsi o linie de credit?

Adresați-vă banca sau la instituția financiară cu care vă simțiți mai comozi și verificați dacă acestea oferă acest produs. Cele mai multe vă vor face o ofertă, dar necesită adesea o solvabilitate puternică pentru aprobare.

Ce ar trebui să ia în considerare atunci când se compară oferte de linie de credit cu caracter personal?

Informează-te cu privire la DAE, în unele cazuri cât de mult se poate modifica procentul dobânzii, taxele de acces la această linie de credit, taxele anuale, taxele pentru penalitățile de întârziere și alte aspecte care de multe ori nu se iau în considerare. Compară costurile cu alte tipuri de credite care pot fi disponibile pentru tine.

Cât de mult pot împrumuta cu o linie de credit

Cele mai multe bănci și instituții de creditare care oferă acest produs va stabili limita de credit în funcție de situația dvs. de credit și veniturile pe care le puteți demonstra. Deoarece nu se cere nici o garanție, aceste facilități de credit, de obicei, necesită soliditate în istoria de credit.

Cât timp pot împrumuta fonduri cu o linie de credit?

Puteți obține un credit de până la limita de credit și de asemenea poate re-împrumuta ceea ce ai plătit. Cu toate acestea, Uniunea bancară sau creditorul își rezervă dreptul în general de a suspenda sau anula creditul suplimentar în orice moment, fără motiv și fără să trebuiască să dea nici o explicație.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc această linie de credit?

Contul dvs. poate fi suspendat. Creditorul poate lua, de asemenea banii pe care îi datorați direct din contul dumneavoastră sau orice alt asociat cu banca sau compania de credit. Aceasta se numește “compensare”.

Compensația nu este permisă pentru conturile de card de credit, dar se permite pentru o linie de credit cu caracter personal. Citit contractul înainte de al semna astfel încât să știți cu ce sunteți de acord.

Dacă nu plătim o linie de credit poate, de asemenea afecta în mod negativ scorul și istoricul de credit, care ar putea afecta capacitatea de a obține credite în viitor.

De câte ori mă poate suna un colector de datorie?

Un colector de datorii nu poate apela în mod repetat sau continuu și să vă deranjeze. Nu poate să facă abuz personal sau să hărțuiască alte persoane care împărtășesc același telefon. Legea nu stabilește o limită specifică a numărului de apeluri pe care îl poate face.

Aveți dreptul de a cere colectorului datoriei că nu doriți să fiți deranjat. Dacă vă dirijați unui colector de datorii în scris și cereți să nu vă mai contacteze trebuie să o facă. Asta nu înseamnă că nu va putea să ia alte măsuri specifice la care are dreptul legale, cum ar fi inițierea unui proces împotriva dumneavoastră.

Cu toate acestea, dacă am cerut unui colector de datorii să nu ne mai contacteze. Este foarte probabil ca recuperatorul datoriei sau cel care va acordat o linie de credit să poată folosi alte mijloace legale pentru a colecta datoria daca trebuie, iar aceste mijloace includ un dosar sau un proces împotriva ta. Creditorul sau colector datoriilor pot depune, de asemenea, un raport negativ la listele de datornici, care afectează în mod foarte negativ scorul de credit. (În unele cazuri, datoria ar putea fi prea veche pentru a afecta raportul dvs. de credit sau scorul de credit.)

Etichete:

Lasă un comentariu