Împrumutare bani – Cum funcționeaza Dobânzile

Please specify the table ID

Dobânzile datorate la credite urcă rapidimprumutare bani

Împrumutare Bani și credite

Termenul de Împrumutare Bani este termenul folosit atunci când o persoană sau o firmă permite altei persoane sau firme utilizarea temporară a unor bani. Este o tranzacție comercială. Creditorul permite împrumutatului folosirea banilor pentru o perioadă fixă de timp, în schimbul unei dobânzi.

Plata dobânzilor sunt calculate ca procent din suma împrumutată. Ele sunt legate de durata împrumutului și solvabilitatea debitorului.
Un acord de împrumut aduce beneficii ambelor părți. Împrumutatul are acces la banii de care el are nevoie pentru planurile sale personale sau de afaceri. Creditorul “câștigă” bani pe capitalul său și astfel primește un venit de investiții.

Firma Platforma Credit Maxim Costul 100 Lei la 30 de zile Mă interesează
Card Star BT Android, iOS, Windows Variabil Cu toate acestea există o taxă de emitere și una de mentenanță anuală a contului. Solicită!
Telecredit Android, iOS, Windows 2.000 Lei 36 de Lei Solicită!
Credius Android, iOS, Windows 40.000 Lei Variabil în funcție de sumă și termen de rambursare Solicită!
Viva Credit Android, iOS, Windows 2.000 Lei % Dobândă în primele 30 de zile Solicită!

Acordurile de împrumutare bani

Acordurile de împrumut pot fi verbale sau scrise. Pentru a evita disputele mai târziu este o idee foarte bună să punem termenii și condițiile împrumutului, în scris. Acordul Contractual sau de împrumut poate fi apoi menționat dacă există vreo confuzie cu privire la rata dobânzii cu care a fost de acord, frecvența rambursărilor sau durata împrumutului.

Rambursările de împrumut și dobânzile

Împrumutare bani este o afacere riscantă. Nu orice debitor este în măsură să finalizeze programul de rambursare planificat. Prin urmare, ratele dobânzilor sunt stabilite în funcție de riscul perceput de împrumut.
Împrumuturile negarantate tind să aibă rate ale dobânzii mai mari decât cele care sunt împrumutate împotriva unui activ cum ar fi o casă. O persoană care are o istorie de lucru, cu multe contracte cu salarii mici pe termen scurt vor trebui să plătească o sumă mai mare a dobânzii decât cineva care are un loc de munca stabil.
Durata de timp pe care banii sunt împrumutați afectează valoarea dobânzilor plătite. Un creditor, de obicei, compensează în primul rând dobânda. Acest lucru înseamnă că, primele rate ale creditului aproape toți banii rambursați vor fi pentru dobânzile datorate, mai degrabă decât pe suma datorată.
Videoclipul de mai jos ilustrează cum modul de rambursare în primii ani a unui credit ipotecar (un împrumut pentru a cumpăra proprietăți) este constituit din dobânzi, mai degrabă decât de capitalul datorat. Faceți click in subtitluri pentru a vedea traducerea în română.

Rambursarea a creditului Combină suma principală și dobânda

Cum funcționează sistemul de împrumutare bani

Un împrumut înseamnă că banii sunt mutați din contul de economii sau investiții a persoanei A în contul împrumutului sau persoana B.
Persoana A are mai mulți bani decât are nevoie în prezent; el poate ca a economisit pentru o “zi ploioasă”. El are nevoie de economiile sale pentru a câștiga dobânda ca să nu fie redus în valoare din cauza inflației.

O bancă sau o instituție financiară să ofere să plătească unei persoane o dobânda pentru economiile sale în cazul în care depozitează banii cu ei.

Banca sau instituția financiară utilizează acești bani pentru a face profit. Ei vor împrumuta la persoana B și percepe o rată mai mare de interes decât plătesc la persoana A.
Videoclipul de mai jos descrie modul creditorii calculează dobânda datorată pentru un împrumut. Faceți click pe subtitluri pentru a vedea traducerea în româna!

Cum se calculează dobânda la împrumutare bani

Informații cheie despre costul unui împrumut

  • DAE reprezintă Dobânda Anuală Efectivă. Aceasta este rata dobânzii efective a creditului.
  • Termenul împrumutului determină rata dobânzii percepute și, prin urmare, cât de mult vă rambursa.
  • Pentru a compara ratele dobânzilor practicate pe diferite împrumuturi trebuie să-le calculăm pe toate în rate anuale. În acest fel le comparăm cu condiții de concurență echitabile.
  • Amintiți-vă să includeți orice taxe, precum și respectivele dobânzi atunci când se compară costul creditelor.

Cash versus credit atunci când cheltuim

Avantaje Dezavantaje
Numerar Se poate obține o reducere făcând plata în numerar Trebuie sa economisească
Descoperire în cont Ușor de obținut pentru sume mici. Necesitatea de a avea un cont bancar în stare bună
Card de Credit Odată aprobat, comod și flexibil Aveți nevoie de un scor de credit bun
Credit fără garanții dispuse Mulți creditori – unii vor împrumuta debitorilor mai riscanți Rata dobânzii depinde de scorul de credit
Împrumut cu garanții depuse Tinde să aibă o dobândă mai mică Aveți nevoie de capital propriu sau un alt activ valoros
Împrumutare bani cu garanție și fără garanție.
  1. Ipotecile sunt o forma comuna de creditare garantată. Fără acest tip de împrumut majoritatea oamenilor ar fi în imposibilitatea de a cumpăra proprietăți. Împrumuturile garantate sunt de risc scăzut, deoarece în cazul în care un debitor (dacă nu se ține pasul cu rambursările) banca poate vinde activul și recupera banii înapoi.
  2. Creditele negarantate sunt mai riscante. Nu există nici o garanție pentru a îl putea despăgubi pe creditor în cazul de neplată. Credite negarantate, de obicei, au o rata mai mare de interes pentru a acoperi acele credite neperformante.

(Împrumutare bani in forma de credit neperformant este termenul folosit pentru a descrie acei bani care este puțin probabil ca să fie vreodată rambursat. Este catalogat ca o pierdere irecuperabilă pentru creditor.)

Împrumuturi Rapide

Împrumuturile rapide, sau așa numite “credite până la salariu” sunt menite să acopere diferența atunci când ziua de salariu este încă la câteva zile distanță, dar aveți nevoie de bani pentru a supraviețui, cum ar fi produsele alimentare sau chiria. Acestea sunt împrumuturi cu risc ridicat pentru ca persoanele împrumutate pot să rămână fără muncă. Sau ar putea fi că gestionează rău banii.

Băncile tradiționale au tendința de a sta departe de acest tip de împrumut pe termen foarte scurt. Există o anumită legislație care previne rate exorbitante dar creditorii justifica ratele ridicate ale dobânzilor spunând că furnizează un serviciu de împrumutare bani care să umple un gol pe piața.

Lasă un comentariu