Cum să scapi de datorii – Cele mai bune metode

Daca vrei să știi cum să scapi de datorii înseamnă că te-ai simțit uneori ca acei infractori care au o bilă de fier legată cu un lanț în jurul gleznei, o greutate care vă trage în jos, atât mental cât și emoțional. Te poate face sa te simți ca un ratat, duce la pierderea de somn pe timp de noapte și poate distruge chiar istorie bună de credit pe care l-ați putea avea.

Am găsit un sistem de creditare care nu percepe dobândă, află mai multe!

Nu contează dacă este vorba despre credit pentru studii, o datorie la cardul de credit, sau bani datorați la prieteni și familie, toate intră în categoria datoriilor. Așa cum am învățat de-a lungul anilor, există multe moduri diferite de a ieși din datorii. Una dintre aceste strategii poate lucra mai bine decât altul în situația dumneavoastră.

Nu contează cât de rău ești înecat în datorii, există întotdeauna o cale de ieșire dacă într adevăr vrei să știi cum să scapi de datorii. Aruncați o privire la aceste metode pentru a ieși din datorii și pentru a găsi una care funcționează cel mai bine pentru tine.

cum să scapi de datorii

Metode Cum să scapi de datorii

În realitate, dacă vom căuta în Google cuvântul„datorie” și veți găsi pagini peste pagini de pe site-uri care oferă sfaturi cu privire la modul de a scăpa de datorii. Unele dintre sfaturi vor costa, dar cele mai multe sunt gratuite. Poți să spui copleșitor? Știu, eu am găsit-o descurajator și confuz. De unde să încep? Care este cel mai bun sfat?

Am luat cele mai populare metodele concepute de cei mai populari experți pe tema cum să scapi de datorii pentru a o face un pic mai puțin confuză și pentru că sfatul lor este solid. Iată care sunt:

 1. Metoda Tatăl Bogat / Milionar Automatic
 2. Metoda Gail Vaz-Oxlade
 3. Metoda Mary Hunt
 4. Metoda Dave Ramsey
 5. Metoda Suze Orman

Diferențele între fiecare dintre aceste metode care pretind să te învețe cum să scapi de datorii sunt mai degrabă minuscule. Ceea ce face fiecare metodă de a ieși din datorii diferită este unde pun accentul mai mult în metodele lor, și modul în care explică lucrurile. Este vorba despre ceea ce te face să te simți confortabil și cu ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Ceea ce aceste metode au în comun

Așa cum am menționat mai devreme, cele mai multe metode „cum să scapi de datorii” au o mare parte din același sfat cu o ușoară variație. Sfatul pe care cei mai mulți experți îl au în comun sunt după cum urmează și ar trebui să fie considerate necesare:

 • Opriți cheltuielile sau încetați să vă înecați mai departe în datorii
 • Pune câtă mai multă distanță posibilă între tine și cărțile de credit. Taie-le, Punele în partea din spate a congelatorului, practic prefă-te că nu le mai ai și opriți utilizarea lor. Acest lucru înseamnă, de asemenea, faptul de a opri acceptarea sau solicitarea de noi carduri de credit!
 • Renegociază ratele dobânzilor la cardurile de credit existente pentru a obține o rată a dobânzii mai mică
 • Refinanțarea datoriei dumneavoastră cu cardul de credit în cazul în care aveți mai mult de un card de credit de gestionat.
 • Stabilește un fond de urgență de numerar. Suma variază aici, dar cei mai mulți experți sugerează un minim de 1000 Lei. Aceasta nu trebuie să fie legat de nici un tip de investiții care nu vă pot permite să accesați banii în 24 de ore.
 • Face o prioritate faptul de a ieși din datorii

Metoda Tatăl Bogat / Milionar Automatic

Motivul pentru care am cataloghează aceste două metode „cum să scapi de datorii” împreună nu este pentru că metodele lor sunt la fel, dar pentru că accentul lor este aceeași. Plătește-te în primul rând tu însuți, chiar dacă vă aflați în datorii.

Metoda tatăl bogat este interesantă, deoarece părea să zboare în fața a ceea ce îmi spuneau alți „experți” respectiv la forma ideală cum să scap de datorii. În ciuda înecării în datorii, în multe dintre cărțile lui Robert Kiyosaki, el recomandă insistent să te plătești în primul rând pe tine, pune banii în active și apoi să plătească facturile / datoriile  cu ceea ce a mai rămas peste.Desigur, atunci când el și soția lui Kim au făcut asta, aveau fiecare 2 locuri de muncă sau lucrau atât de mult cât puteau pentru a fi în măsură să se plătească pe ei înșiși în primul rând și încă să fie capabili să își plătească facturile și datoriile.

În timp ce metoda tatăl bogat pare să zboare în fața realității, el are un punct valid în ceea ce privește plata către tine mai întâi, indiferent de ce, și care este situația, în cazul în care întotdeauna ai pus toți banii dumneavoastră pentru a plăti facturile / datoriile, ai pierde luni de valoare, chiar ani, care ar putea ajuta să înceapă construirea cuibului tău.

Metoda milionar automat este foarte asemănătoare. David Bach învață cum să scapi de datorii punând accentul pe plata către tine mai întâi, precum și (în funcție de salariul lunar brut), cu mai mult accent pe efectuarea acestor plăți către tine automat, desigur. Metoda milionar automat diferă de alte metode cu privire la crearea unui buget. Mulți experți sfătuiesc bugetarea cheltuielilor. Metoda lui funcționează bine pentru aceia dintre noi care disprețuiesc bugetele (ca mine).

După ce te plătești în primul rând (în funcție de venitul brut) și luând jumătate din bani pentru a pune spre rambursarea a datoriei, aveți practic restul venitului dumneavoastră pentru a trăi în acea luna. Provocarea de a nu cheltui banii și forța ta pentru a respinge utilizarea unui credit este prezentă.

Unde diferă de tatăl bogat este că metoda lui implică folosirea banilor pe care te-ai plăti mai întâi cu (oricare procentaj din venitul dumneavoastră, de 5%, 10%, etc.,) și divizarea în jumătate. Salvați jumătate din bani și de a folosi cealaltă jumătate pentru a achita datoriile.

Metoda cum să scapi de datorii milionar automat, are ceva numit DOLP (Dead On Last Payment = Moarte la Ultima plată). Această metodă este recomandată pentru persoanele care nu sunt în măsură să-și consolideze datoriile lor din cauza rău de credit sau de alte probleme. Ideea din spatele DOLP este de a scăpa de datorii card de credit o dată pentru totdeauna.

DOLP funcționează după cum urmează (luate de la Millionar automat a lui David Bach, 2003 paginile 180-183):

 • Fa o lista cu soldurile restante curente pe fiecare dintre conturile de card de credit

 • Împărțiți fiecare sold de suma minimă de plată pe care compania o acceptă. Rezultatul te este numărul DOLP. De exemplu, dacă aveți un echilibru Visa de 500 Lei, iar suma minimă de plată este de 50 lei, împărțind totalul datoriei (500 lei), la suma minimă de plată (50 lei) rezultă un număr de 10 DOLP.

 • După ce ați aflat numărul DOLP pentru fiecare cont, le ordonăm în ordine inversă, punând contul cu cel mai mic număr DOLP în primul rând.

 • Ia jumătate din banii cu care te-ai plătit pe tine însuți și se folosește la cardul cu cel mai mic număr DOLP. Pentru celelalte carduri, faci doar suma minimă de plată.

 • Fă-o automat.

Tabel Exemplu al metodei DOLP cum să scapi de datorii

Cont Suma Restantă Rata Minimă Lunară DOLP Clasament DOLP
Visa 1.000 50 20 1
Master Card 3.000 80 38 2
Sears Card 1.150 35 33 3

Metoda Cum să scapi de datorii Gail Vaz Oxlade

 

.

Cel mai bun mod de a descrie metoda Gail Vaz Oxlade de a ieși din datorii este abordarea totul sau nimic. Indiferent de cât de mult datorez, dacă nu fac planuri pentru a plăti datoria dumneavoastră în 3 ani sau mai puțin, atunci nu ești suficient de serios cu privire la cum să scapi de datorii. Gail susține că, dacă vă trebuie mai mult de 3 ani pentru a achita datoriile, cel mai probabil nu veți putea niciodată să scăpați de datorii. Aproape opusul a ceea ce susține tatăl bogat, cu concentrarea pe rambursarea datoriilor rapid în loc să vă plătiți mai întâi pe dvs.

Gail, de asemenea, crede în a pune bani deoparte pentru situații de urgență.

Raționamentul ei în spatele acestei metode este foarte similar cu ceea ce susțin alții și că, nu are sens să punem banii în investiții care vă oferă un randament de 5% atunci când aveți cărți de credit cu o rată a dobânzii de 19% sau mai mare.

Metoda Gail cum să scapi de datorii include o abordare în două direcții. Puteți reduce cheltuielile variabile, mărirea veniturilor sau puteți face ambele. Cea mai bună abordare este de a face ambele, dar, uneori, circumstanțele nu permit acest lucru.

Această metodă cum să scapi de datorii ne încurajează, să creăm un buget pentru cheltuielile lunare, de urmărire a cheltuielilor în scris și de a învăța să trăiască în numerar prin intermediul borcanelor de bani. Dacă nu au bani pentru un produs, atunci nu va cumpăra. Unii oameni se bucură de această metodă de urmărire a cheltuielilor. Dar nu este pentru toată lumea.

Ea este un credincios puternic în refinanțarea datoriilor. Ea crede cu tărie că este o modalitate de a economisi bani, deoarece saci de datorii sunt trași împreună într-o singură datorie cu o rată a dobânzii mai mică. „Refinanțarea este importantă deoarece oamenii plătesc de multe ori prea multă dobândă pe datoria lor”,spune Vaz-Oxlade. „Este de asemenea important pentru cei care nu știu, sau nu pot pentru a gestiona plata facturilor la timp”, adaugă ea, după cum se menționează pe site-ul ei.  Refinanțarea datoriei nu se referă la companiile care oferă acest produs financiar, ci, să vorbim cu un consilier financiar și de a afla opțiunile, cum ar fi o linie de credit cu dobândă redusă.

Am recomanda vizitarea site-ul Gail Vaz Oxlade pentru secțiunea „resurse”, care oferă o selecție mare de instrumente interactive utile care ajuta la organizarea finanțelor și de a lua datoriile în ordine. Prin introducerea informațiilor în foaia de lucru cu privire la care ești dator, ce datorați și dobânda care sunt în prezent de plată la datoria ta, aceasta instantaneu calculează cât de mari sunt vor fi plățile dvs. lunare dacă vei achita datoria în 1 an, 2 ani sau 3 ani. Foarte util!

Mâncare Buget Săptămânal 100 Lei
Începutul Primei Săptămâni 100 Lei
2-Dec Alimente -45 Lei 55 Lei
4-Dec Cafea -2,25 Lei 52,75 Lei
5-Dec Legume -35 Lei 17,75 Lei
6-Dec Îngrijire Personală -15,50 Lei 2,25 Lei
7-Dec O săptămână nouă 102,25 Lei

Cum să scapi de datorii – Metoda Mary Hunt

Mary Hunt a scris o carte numită o viață fără datorie în care ea a discuta cum să trăiască liber financiar. În această carte se ocupa cu rambursarea datoriilor și de a deveni un om fără datorii. Ea are, de asemenea, un site web, dar, spre deosebire de majoritatea celorlalți experți enumerați, trebuie să fii un membru care a plătit pentru acces la orice tip de informație de pe acest site.

În metoda Mariei, ea se apropie temei cum să scapi de datorii dintr-o perspectivă creștină și pentru a depăși cu adevărat datoria, ea crede necesar pentru a schimba perspectiva cu privire la bani și datorii și aduceți-l în conformitate cu un mod de a trăi mai creștin. Acest lucru implică fiind buni administratori ai banilor pe care Dumnezeu ne permite să avem în viața noastră. Cartea ei nu se ocupă numai cu datorii, dar și cu multe alte probleme care pot ajunge, în modul de a trăi un stil de viata liber din punct de vedere financiar.

Metoda Maria Hunt cum să scapi de datorii include ceva numit Rambursarea datoriei Rapid, deși aceasta este doar o parte din metoda ei de a deveni liber financiar.Restul metodei ei include un plan oarecum complicat ce implică deschiderea unor diverse conturi bancare și de investiții pentru situații de urgență, investiții și ceva ce numește un cont „libertate”. Practic este doar un nume fantezist pentru metoda bulgărelui de zăpadă de rambursare a datoriilor, dar ea face sa sune mult mai complicat si, prin urmare simte nevoia de a vă taxa pentru a deveni membru pe site-ul ei doar astfel încât să puteți accesa instrumente ei de rambursare Rapidă a Datoriilor.

Cele patru reguli RDR sunt după cum urmează (luate de la Living Debt-Proof de Mary Hunt, 1999 pagini 88-89):

 1. Nici o datorie nouă
 2. Plăti aceeași sumă în fiecare lună indiferent de suma minimă cerută.
 3. Aliniați datoriile in funcție de mărimea lor, punând cel cu cel mai scurt timp de plată în partea de sus și cea cu cel mai lung termen în partea de jos
 4. Odată ce este plătită o datorie, ia plata și redirecționează-o la plata următoarei datorii.

În timp ce eu nu voi intra în detalii specifice despre această formulă, văzând ca trebuie să plătim pentru a avea acces la oricare dintre acest tip de informații pe site-ul ei și nu vreau să intru în probleme, voi menționa pe scurt ceea ce această metodă include și puteți decide dacă doriți să plătiți pentru a afla mai multe sau să cumpărați cartea.

Formula Mary Hunt:

 • Separați 10 % din venitul net si aplicați cele 4 nivele de economii; Nivel 1 Un fond de contingență pentru situații de urgență, nivel 2 Construirea contul Libertatea (care urmează să fie făcut, în același timp, sunteți de construcția fondul de urgență), nivel 3 Turbocharge pentru Planul dvs. Rambursarea Datoriilor Rapid și atunci când o faceți treceți la economii de nivel 4 explorarea opțiunilor pe care le aveți la dispoziție cu bani noi!
 • Restul de 80 % este para viața de zi cu zi și necesită reducerea cheltuielilor de trai pentru a putea implini obiectivul (cum să scapi de datorii).

Metoda Dave Ramsey

Cel mai bun mod de a descrie Dave Ramsey este că este el este judecătorul datoriei și finanțăriiv dintr-o perspectivă creștină. Dacă ceea ce faci este o prostie, el vă va spune totul pe față, fără ocolișuri. În același timp, el este un avocat pentru învăța pe alții cum să fie responsabili financiar, printre multe alte subiecte. El oferă o multitudine de informații prin intermediul programului său de radio, articole pe site și cursuri online (nu sunt gratuite). Puteți afla, de asemenea, din cărțile pe care le-a scris.

Una dintre metodele care învață cum să scapi de datorii care Dave Ramsey promoveaza este ceva numit metoda „bulgăre de zăpadă”.

Principiul din spatele metodei bulgărelui de zăpadă de a ieși din datorii este de a se concentra pe o datorie la un moment dat și în momentul în care datoria este achitată, trece la următoarea până când acestea sunt plătite începând cu datoria cea mai mică, fără sa acorde atenție la ratele dobânzilor.

Metoda cum să scapi de datorii „bulgăre de zăpadă”:

 • Crea un fond de urgență, pentru început 1000 lei.
 • Listează datoriile începând cu cea mai mică prima (ignora ratele dobânzii decât dacă aveți 2 datorii cu același echilibru, apoi achita cea cu rata dobânzii mai mare prima)
 • Achita cea mai mică datorie în primul rând apoi să ia banii care îi folosea pentru această datorie în scopul plătirii următoare s.a.m.d până le va plăti pe toate.

Ce Dave nu intră în detalii pe site-ul său în ceea ce privește metoda de bulgăre de zăpadă este cât de mult din venitul dumneavoastră ar trebui să fie destinat pentru plata la prima datorie. Eu nu sunt un membru plătit și nu am participat la oricare dintre cursurile sale, astfel încât este posibil ca această informație să fie explicată acolo.

Dacă vrei să știi cum să scapi de datorii metoda bulgărelui de zăpadă este foarte eficientă pentru că este ușor de înțeles și se urmează cu faptul de a se concentra pe o datorie la un moment dat. De asemenea, este foarte puternic psihologic, deoarece se simte foarte bine, atunci când plătiți o datorie și vă ține motivați să continue până la plătirea tuturor datoriilor.

Dave Ramsey este, de asemenea, ferm în achitarea tuturor datoriilor dvs. înainte de a investi banii.

Datorie Suma Rang Plata Lunară
MasterCard 1.000 2 Minim
Visa 3.000 3 Minim
Laptop 750 1 Atât de mult cât vă puteți permite

Metoda Suze Orman

Metoda SuzeOrman cum să scapi de datorii este foarte similară cu metoda bulgărelui de zăpadă de a plăti datoriile. Dar ea subliniază achitarea primei datorii care are cea mai mare rata a dobânzii, indiferent de soldul său.

Ea crede cu tărie în renegocierea pentru cele mai bune rate de dobândă, chiar dacă aceasta înseamnă comutare cardurilor de credit la fiecare șase luni.

O parte din metoda ei implică înțelegerea pe deplin cum funcționează cardurile de credit, taxele, perioada de grație, etc., ignoranța nu este o scuză pentru ei.

Ea susține, de asemenea, a onora toate datoriile în mod egal, indiferent dacă acesta este de la Visa sau de la fratele tău.

Când vine vorba de Refinanțarea datoriei Suze vrea ca tu să faci tot ce poți pe cont propriu și să nu aveți de a face cu companii de refinanțare a datoriei. Această idee menită să te învețe cum să scapi de datorii include contactarea companiilor de carduri de credit si negocierea directă cu ei, precum și cu agențiile de colectare pentru că ambele ar fi mai degrabă ceva în loc de nimic și acest lucru vă va costa semnificativ mai puțin decât a face cu o companie de refinanțare a datoriei.

Gail Vaz Oxlade are avizul opus și promovează refinanțarea datoriilor ca un mijloc de a economisi bani.

Cum să scapi de datorii – Concluzie

În cele din urmă, este vorba de a găsi o metodă care funcționează cel mai bine pentru tine. Dacă accentul este pe o viață creștină, sau iesirea din datorii cât mai repede posibil de exemplu, trebuie să găsiți o metodă care funcționează cel mai bine pentru tine. Avantajul de a urma una dintre aceste metode de a ieși din datorii este că nu simțiți că o faceți singur. Mulți dintre acești experți au oameni care pot răspunde la întrebări sau îi puteți contacta prin e-mail, au o gamă largă de resurse disponibile (unele gratuite, altele nu), și o șansă de a se conecta cu alte persoane care sunt, de asemenea, în lupta cu datoriile și vor același lucru ca tine, să știe cum să scapi de datorii.

Hartă relaționată cu subiectul datorii

Lasă un comentariu