Creditul este bun sau rău

Ce este creditul?

Când oamenii folosesc creditul ca termen sau, cei mai mulți oameni cred că este vorba despre carduri de credit. Cardurile de credit sunt doar un produs într-o lume de credit, cu toate acestea alte produse de creditare sunt:

Desigur că atunci când specificăm creditul știm că există multe alte produse financiare. Principalul lucru este că produsele de credit vă dau bani în avans pentru un anumit scop (orice scop pe care îl alegeți) și să facă bani de pe urma lor pentru că veți plăti dobânzi la suma pe care o veți împrumuta.

Dobânzile și Cum se calculează la creditul meu.

Dobânda este ceea ce ai de plătit pentru privilegiul de a împrumuta bani folosind produse care includ creditul care au diferite procentaje de dobândă. În mod normal, ratele dobânzilor sunt calculate pe baza DAE (Dobanda anuala efectiva). De exemplu, un card de credit, de obicei, are un DAE 20%. Asta înseamnă că, dacă utilizați cardul de credit pentru 1.000 Lei; va plăti 1.666% în fiecare lună (20% împărțit la 12 = 1.666%). Asta e 16,67 Lei de interes pe lună, sumă care se adaugă la factura cardului de credit. Desigur, va face plata minimă, care include, de obicei toate dobânzile, astfel încât să nu trebuiască să plătească dobânzi la dobânzi.

Pentru a calcula ratele dobânzilor, în primul rând trebuie știut acest lucru: 100% = 1, prin urmare, 50% = 0,50, 25% = 0,25, 10% = 0,10, 9% = 0,09, 5% = 0,05, 2,5% = 0,025, 1% = 0,01 și 0,5% = 0,005.

Făcând această conversie de la procent pentru zecimale va ajuta să calculați cu ușurință interesul pe care îl veți plăti pe bani împrumutați. Doar multiplicați suma totală împrumutată cu rata dobânzii și aflăm cât de mult interes plătiți pe an. Amintiți-vă, că DAE calculat este un procent anual la sută.

Deci, în cazul în care o companie de împrumut până la salariu vă facturează 20 Lei pentru creditul de 100 lei ar putea părea că este 20% DAE, nu? GREȘIT! Ei vor cere să efectuați plata înapoi în termen de două săptămâni, astfel încât pentru a calcula procentul anual al dobânzii se multiplica 20% cu 26 = 520%. Deci, faptul că este împrumutul cu DAE 520%. Dacă ați împrumutat 100 Lei la această rată într-un an întreg, veți ajunge să plătiți înapoi 520 de Lei. Asta-i o nebunie!

Iată câteva exemple cele mai comune procentaje ale dobânzilor:

Procentaj Dobândă Tip de credit Simulare împrumut
20 % Card de Credit 1.000 Lei x 0.20 = 200 de Lei / an
7 % Linie de credit 1.000 Lei x 0.07 = 70 de Lei / an
4 % Ipoteca 100.000 Lei x 0.04 = 4.000 Lei / an
0,99 % Credit Auto cu finanțare specială 25.000 Lei x 0.0099 = 247.50 Lei / an

Creditul bine folosit

Creditul este un instrument care se poate compara cu un cuțit – vă poate ajuta în cazul în care îl folosiți în mod corect, sau te poate răni, dacă nu-l folosiți în mod corespunzător. Atunci când oamenii evita împrumutul în mod categoric poate însemna că au fost în imposibilitatea de a gestiona cu bine problemele lor de credit in trecut. Dacă nu știi cum să folosești un cuțit, nu ar trebui să arunci toate cuțitele – ar trebui să învățați cum să le folosiți în mod corespunzător. Împrumutul este un instrument și dacă utilizați acest instrument bine, viața ta va fi mult mai ușoară.

Puteți face achizițiile cu cardul de credit, știind că aveți bani pentru a plăti creditul luna viitoare este o idee bună; multe carduri oferă avantaje, protecție de cumpărare, asigurări de călătorie, etc. (citiți mai departe pentru a afla avantajele de a pune achizițiile pe cardurile de credit). Folosind cardurile de credit în mod regulat, ajuta, de asemenea la construirea profilul dvs. de credit, ceea ce va face ca băncile să fie dispuse să vă dea mai mulți bani în viitor.

Dacă ați luat un împrumut achitarea soldului dvs. complet în fiecare lună este cea mai bună idee – în acest fel, nu suportă taxe suplimentare. Dar, chiar dacă nu se poate achita soldul complet în fiecare lună, achitarea soldului complet la fiecare câteva luni este mai bine decât nimic. Veți plăti un pic de dobândă cel puțin ați fost în stare să cumpărați acele lucruri pentru care a fost necesar creditul.

Avansurile în numerar de pe cardurile de credit nu sunt o idee rea, dar numai dacă este pentru un scop bun. Să spunem că pur și simplu nu au bani să plătească chiria în această lună, dar va avea banii în câteva săptămâni … proprietarul nu vă poate aștepta, astfel încât să decideți să luați creditul de numerar de 1.000 Lei. Veți plăti înapoi pe cardul de credit in doua săptămâni si veți suporta dobânzile de 8,75 la 21% DAE care nu este mare lucru … ați plătit astfel o cantitate mică pentru această comoditate! Dacă ai fi împrumutat banii printr-un credit urgent, ar fi plătit creditul cu un extra de 200 de Lei după două săptămâni. În acest caz faptul că nu am folosit un card de credit este de nebuni!

Este mai bine să aibă creditul decât să nu…

Permiteți-mi să vă dau câteva exemple de ce este o idee bună de a avea ceva așa de banal ca un card de credit. Chiar daca este tentant să utilizați creditul pentru a cumpăra lucruri frivole; dacă vă puteți controla, cardurile de credit sunt un instrument foarte bun.

  1. Atunci când cumpărați lucruri cu cardurile de credit, de multe ori au mai multe garanții și asigurări cu ar fi:  furt / deteriorare / protecție împotriva fraudei și o garanție extinsă. Asta-i drept, dacă aveți cardul de credit adecvat și veți cumpăra un televizor cu ea și televizorul este furat imediat după cumpărare ( de exemplu, de la portbagajul mașinii dvs.), cardul de credit vă va rambursa suma respectivă. Sau, ce se întâmplă dacă ați cumpărat un Rolex fals? Același lucru, probabil puteți obține rambursarea. Și multe carduri de credit va dubla garanția de fabrica de până la un an suplimentar! Tu cu siguranță nu vei putea obține aceste prestații atunci când plătiți cu numerar sau direct din debit. S-a întâmplat în Europa, unde oamenii au pre-comandat iPhone 6S de la un operator de telefonie mobilă, dar apoi operatorul mobil a dat faliment – îmi pare rău, dar cei care au plătit prin debit nu au avut noroc. Cei care au plătit cu un card de credit, cu toate acestea, au obținut din partea Visa / MasterCard / AMEX plata înapoi.
  2. Creditul și avansurile în numerar vă pot ajuta într-un impas. Într-un exemplu, în timpul unei situații de urgență pentru câinele său, tipul ăsta nu a putut obține banii necesar pentru  o operație de urgența pentru câine. Chiar dacă el a avut familie și prieteni dispuși  să-l împrumute cu bani, este nevoie de mult mai mult pentru a obține aceste fonduri decât să treceți pur și simplu cardul de credit. În plus, aveți nevoie de un card de credit ca siguranța daca aveți de gând sa închiriați o mașina sau un hotel, pentru că în aceste ocazii au nevoie de o autorizație de fonduri (fonduri în așteptare în timp ce utilizați serviciile lor). Ca o notă personală, am fost în mișcare, dar nu au avut nici bani în acest moment. Creditul simplu, am luat biletul meu de avion și costurile deplasării cu un card de credit și totul a fost rezolvat. Simplu. De asemenea, multe companii pot lua cardul de credit prin telefon și prin e-mail, dar nu pot lua alte forme de plată.
  3. Protecția medicală de călătorie, asigurarea de accidente și de daune cauzate unei închirieri de mașini, daune de pierderi vin cu multe carduri de credit de călătorie. Multe carduri de credit de călătorie care necesită o taxă anuală oferă protecție medicală de călătorie gratuită pentru tine și familia ta atunci când călătoriți. Frumusețea este mai mare dacă creditul acoperă costurile de protecție medicală de călătorie și acestea sunt mai mult decât costul taxei anuale pentru acest card; și deoarece acoperirea este automată pe mai multe carduri (sau pe unele carduri, pur și simplu încărcați o parte a călătoriei), este un lucru mai puțin pentru care să vă faceți griji. De asemenea, vă economisește aproximativ 25 de lei pe zi, atunci când ați închirierea o mașină în cazul în care includeți o asigurare de daune și pierderi.
  4. Cardurile de credit oferă puncte și avantaje. Deci, chiar dacă nu aveți nevoie de aceste asigurări, puteți obține cel puțin un card cu avantaje. Cu un card tipic puteți obține 1 % banii înapoi, astfel încât pentru fiecare 100 Lei veți recupera, 1 Leu înapoi în numerar. Asta nu suna ca o mulțime de bani, dar dacă ai pus toate achizițiile pe cardul dvs., cu siguranță se aduna pe parcursul unei luni sau unor ani.
  5. Cardurile de credit a vă ajuta să construiască un bun  istorial în legătură cu creditul. Cu utilizarea corectă a cardului de credit – care este, plata minimelor lunare la timp. Vei fi în cele din urmă aprobat pentru liniile de credit, creditele auto, credite ipotecare, etc.

Creditul și Utilizarea Nepotrivită

Această secțiune va fi foarte scurtă.

Utilizarea nepotrivită folosește creditul pentru ceva care nu este o investiție (ceva cu care nu se pot face bani).

Desigur, folosirea cardului de credit pentru achiziții de zi cu zi este bine, atâta timp cât puteți achita în întregime la sfârșitul lunii.

datorii la creditul de pe card

Cum folosesc afacerile creditul

Acum, să ne uităm la modul în care întreprinderile și „oameni bogați” folosesc creditul într-o formă constructivă. Persoana medie, probabil, nu știe acest lucru, dar întreprinderile fie prosperă sau mor în funcție de la cât de mult credit au acces. Am să vă dau un exemplu simplu.

Am lucrat la un dealer de automobile de mâna a doua, în cazul în care proprietarul a avut o linie de credit 4,5 milioane lei. Nu știu ce a fost rata dobânzii, dar hai să spunem că a fost de 5% pe an. Deci, el ar folosi linia sa de credit pentru a cumpăra mașini, iar apoi, desigur, s-ar transforma în jurul valorii de și va ajunge să vândă aceste mașini la un profit. El a avut aproximativ 50 de autovehicule second-hand pe stock la un moment dat, astfel încât ai putea imagina cât de mult credit a fost utilizat. Dar, desigur, el a fost capabil de a face mai mulți bani prin cumpărarea / vânzarea de mașini decât a fost de plată în formă de dobânzi, așa că a făcut o mulțime de bani. În cazul în care profitul cu privire la achiziționarea / vânzarea de mașini a fost de 10%, iar a plătit 5% în dobânzi, ei bine, el face 5% din tot ceea ce a obținut ca împrumut. Nu este o afacere proastă pe o linie de credit așa de mare.

Un alt exemplu bun pe care îl vedem mereu la televizor este de oameni care vând case. Bine, hai să spunem cineva a avut o linie de credit de 500.000 Lei cu o dobândă de 5%. Deci, creditul are 2.083 Lei dobândă pe lună, în cazul în care întreaga linie de credit este utilizată. Ar putea cumpăra o casa pentru 400.000 Lei apoi să investească 100.000 Lei în aranjarea sa. E foarte bun, așa că-l fixează într-o lună și apoi vinde pentru 600.000 de Lei. Wow, venituri de 600.000 de Lei.

600.000 Lei de venituri minus

  • 500.000 plătește înapoi la împrumut (bani folosiți la cumpărare și pentru muncă / materiale) minus
  • 2083 în dobânzile pe care le cere creditul

97.917 Lei în profit. Nu-i rău.

Concluzia mea

Se prezintăi multe idei bune aici, îndemn oamenii să nu cadă în capcana unui card de credit. E mai bine să avem un fond de urgență, decât să utilizăm cardul pentru situații de urgență. Adevărat, creditul uneori este necesar.Și încercați închirierea unei mașini fără unul! Dar e mai bine să nu utilizeze cardul de credit pentru situații de urgență, deoarece, uneori, nu se poate achita imediat.

Doar asigurați-vă că verificați bine rata dobânzii, astfel încât să nu se termina cu o rată a dobânzii care te mănâncă de viu.

Lasă un comentariu