Credite on-line: cine le supraveghează?

Când vrem să solicităm finanțare prin Internet, entitățile cu care ne adresăm au ​​anumite cerințe: că avem venituri stabile și recurente, că nu avem datorii cu alți creditori și că avem o istorie financiară pozitivă. Cu toate acestea, cei care oferă credite on-line trebuie, de asemenea, să îndeplinească anumite cerințe și cine este responsabil pentru efectuarea acestui control? Am descoperit-o în acest articol.

Spuneți-mi ce împrumut folosiți online și vă voi spune cine vă reglementează

În sectorul creditelor online găsim diferite tipuri, nu toate sunt egale în valoare, termen sau cost; și nu răspund nici la aceleași organisme. Să vedem unul câte unul ce sunt:

Unități de creditare financiară

Pentru a înțelege, IFN are permisiunea Ministerului Economiei de a oferi împrumuturi on-line și offline, dar nu iau depozite. Doar oferă finanțare. Ca urmare a acestei conexiuni, acestea sunt responsabile de Banca României (BNR), motiv pentru care trebuie să respecte regulamentele sale și să se adapteze la prevederile Legii privind creditul de consum. Prin urmare, creditorii vă permit să obțineți până la 4.000 de euro, cu toate garanțiile posibile.

Celebrele minicréditos

După cum am văzut, IFN se află sub același obiectiv ca și băncile tradiționale, sunt companii de capital privat care oferă împrumuturi rapide. De fapt, atunci când suma pe care o acordă este mai mică de 200 de euro, nu există o instituție publică să le controleze. Prin urmare, uneori, am putea avea mai multe îndoieli cu anumiți creditori din acest grup. Cu toate acestea, piața este atât de largă încât putem găsi multe dintre ele cu credite pe deplin fiabile.

Intermediari financiari și împrumuturi de capitaluri proprii

Scufundând plasa în căutarea împrumuturilor on-line, putem găsi, uneori, o companie care nu împrumută bani, ci ne colectează datele și caută creditori care fac: cazul intermediarilor financiari. În același timp, există și creditori care oferă finanțare, dar care, pentru a le acorda, solicită utilizatorului să dispună de o proprietate imobiliară. Acestea sunt cunoscute sub numele de împrumuturi de capital propriu.

Ambele vor fi supravegheate de Banca României. Deci, ei vor fi sub controlul public și trebuie să respecte legislația în vigoare în mod obligatoriu.

Lasă un comentariu