Credit de nevoi personale rapid. Feriți-vă de comision!

Așa că ai nevoie de un credit de nevoi personale rapid! Lasă-mă să-ți spun că deși rata dobânzii este protagonista când vine vorba de a căuta finanțare, comisioanele pot face un împrumut mult mai scump.

Deși rata dobânzii este în centrul atenției atunci când vine vorba de un credit de nevoi personale rapid, există mai multe costuri suplimentare care pot scumpi costul final al unui împrumut. Acestea sunt în principal comisioane și, mai precis, costul de deschidere, examinare, rambursarea anticipată și de întreținere a contului curent asociat. Pentru toate acestea am scris acest articol.

Telecredit Ferratum Viva Credit
Dobândă 1,2% pe zi 0% Dobândă (vezi condiții) Nu percep dobândă pentru clienții noi
Maxim 2.000 Lei Până la 5.000 RON De la 100 la 2900 RON
Acordare Rapidă Oferte cu dobândă 0 % Acordare în câteva minute
Fără să ieșim din casă Credit până la 1.400 RON gratis Primul credit gratis (maxim 1.100 RON)
Trebuie plătit în maxim 30 de zile De plătit în maxim 45 de zile Termen de plată 30 de zile care se pot prelungi cu încă 30
Aplică! Aplică! Aplică!

 

Fără dobândă, dar cu comisioane.

credit de nevoi personale rapidDobânda la creditele de nevoi personale este un aspect care trebuie luat în considerare atunci când se compară ofertele. Pentru că băncilor le place să convertească acest procent în centrul atenției. Dar nu uitați, costul final al unui împrumut nu este alcătuită numai din rata dobânzii, dar există și alți factori care pot crește cheltuielile totale. Nu trebuie să permitem ca o deosebit de atractivă rată a dobânzii să ascundă multiple comisioane exagerate.

Dovada că dobânda nu este întotdeauna cel mai important aspect sunt împrumuturile la 0%. Asta înseamnă că ești liber? Nimic nu este mai departe de realitate. Un credit de nevoi personale la 0% nu câștigă din dobândă, dar au comisioane asociate care în cele din urmă sunt o cheltuială egală sau mai mare decât ar avea o dobândă de 5% sau 6%.

Un exemplu: un credit de 5.000 de Lei la un an, la 0%, cu un comision de 3% și un comision de studiu de 100 de euro, costă ca un credit fără comision cu o dobândă de 9%. În timp ce creditele de 0% sunt un caz excepțional și lipsa de interes se aplică numai la creditele pe termen scurt sau de valoare mică, care rezultă mai profitabil impunerea unei taxe pe banii împrumutați, sunt o dovadă în plus că dobânda nu este totul.

De aici importanța DAE pentru a compara oferte, iar acest lucru este o măsură care include atât performanța, care generează banii împrumutați cât și comisioanele. In exemplul de mai sus, împrumutul ar avea un DAE de 0% din 10%, în timp ce un împrumut de aceleași caracteristici cu o rată a dobânzii de 9%, dar fără comision, ar avea un DAE de 9,38%.

Firma Platforma Credit Maxim Costul 100 Lei la 30 de zile Mă interesează
Card Star BT Android, iOS, Windows Variabil Cu toate acestea există o taxă de emitere și una de mentenanță anuală a contului. Solicită!
Telecredit Android, iOS, Windows 2.000 Lei 36 de Lei Solicită!
Credius Android, iOS, Windows 40.000 Lei Variabil în funcție de sumă și termen de rambursare Solicită!
Viva Credit Android, iOS, Windows 2.000 Lei % Dobândă în primele 30 de zile Solicită!

3 comisioane care scumpesc un credit de nevoi personale rapid

Cele trei comisioane mai frecvente practicate de bănci la credite sunt comision de deschidere, de studiul și pentru plata anticipată. Primele două nu depind de debitor și să le evite sau nu depinde de găsirea unei bănci care nu le percepe sau să negociem cu banca. Al treilea este legată de performanța titularului și va fi taxat numai dacă plătește în avans capitalul datorat.

  • 1. Taxa de dispunere: încasat pentru a compensa compania pentru executarea operațiunii. De obicei este aplicat ca procent din capitalul împrumutat cu un minimum. Uneori, se aplică o taxă fixă, dar nu ca de obicei.
  • 2. Comision Studiu: Este reprezentarea acelor cheltuieli care entitatea are cu privire la studiul viabilității împrumutului și analizării operațiunii. Ca cele de mai sus, este folosit pentru a fi taxat ca un procent din acest credit de nevoi personale rapid.
  • 3. Comision pentru rambursare anticipată: această taxă are rolul de a compensa o entitate pentru plătirea mai devreme a capitalului, deoarece, în acest caz, creditorul pierde dobânda care a putea fi generată în următoarele tranșe. Dacă alegeți să efectuați o plată anticipată completă, este important să se evalueze dacă este profitabilă.

Alte cheltuieli pentru care trebuie să avem grijă deosebită este taxa de întreținere asociate contului curent. Atunci când un împrumut este formalizat într-o bancă sau o entitate ne bancară, de obicei, o condiție prealabilă este deschiderea unui cont curent în care se gestionează ratele creditului. În acest caz, este important să se verifice dacă în contul are taxe de întreținere, deoarece acestea pot face mai scump un credit de nevoi personale rapid.

Diferență de 500 de Lei

Să presupunem că cerem un împrumut de 10.000 Lei rambursabil în cinci ani, cu o rată a dobânzii nominală de 7% și taxe lunare. În cazul în care împrumutul nu are taxe și nu se face nici o plată în avans, la sfârșitul a împrumutului vor fi plătite 1880.75 lei în formă de dobânzi. Acum, imaginați-vă că același împrumut are un comision de 2% și un comision de studiu de 0,5%. Asta înseamnă că, în plus față de 1880.75 lei, ar trebui să plătească pe împrumut 250 de lei, o cifră care reprezintă peste 13% din ceea ce se plătește în dobânzi. Și dacă adăugăm o taxa de întreținere în contul asociat de 50 de lei pe an, astfel încât, până la sfârșit din suma creditului se va plăti 250 de Lei mai mult. Am urcat de la 1,880.75 la 2380.75 Lei.

Negocierea și comparația, duce la un bun credit de nevoi personale rapid

Cel mai bun lucru pe care îl putem face înainte de solicitarea unui credit de nevoi personale rapid este de a compara diferite oferte. Este important sa ne uităm la rata dobânzii, dar nu uita de taxe. Și dacă o oferta este foarte atractivă, verificați toate clauzele cu grijă.

Lasă un comentariu