Conturi fără comisioane. Folosește gratuit contul tău bancar

Ce sunt aceste conturi fără comisioane?

Conturi fără comisioane sunt conturi bancare, care sunt scutite de costul de administrare și întreținere, precum și comisioanele pentru tranzacții bancare majore, cum ar fi transferuri, depozite, etc. Putem spune că acestea sunt conturi bancare gratuite care clientul poate gestiona banii, fără a plăti un leu. Absența comisioanelor este unul dintre avantajele conturilor cele mai căutate de către clienți.

Un cont fără nici un comision este ceea ce sugerează și numele, taxele bancare nu există. Principalele concepte sunt gratuite, de obicei, administrarea și întreținerea.

Cu toate acestea, putem găsi conturi care ajung dincolo de eliminarea taxelor bancare odioase și includ în această derogare să plătească și restul operațiunilor. Carduri gratuite, transferuri SEPA (în Europa) și gestionare și extracte gratuite.

conturi fără comisioane

Unele bănci oferă un cont fără taxe, dar nu există oferte cu toate serviciile gratis. Acesta este cazul online banking, care vinde de multe ori conturi fără comisioane și fără permanență la dispoziția oricărui client.

Ce taxe poate avea un cont bancar?

Acestea sunt principalele comisioanele care pot fi găsite într-un cont bancar:

 • Comision pentru menținerea contului curent: este comisionul de bază, care este taxat prin simplul fapt de a avea un cont deschis. Acesta este primul comision pe care trebuie să îl avem în vedere, din moment ce vom folosi acel cont. Acest comision poate fi lunar, trimestrial sau anual. Este inacceptabil ca un cont de salarizare să aibă acest comision. Dacă aveți un cont de salarizare la bancă și te taxează comisioane, fugi!
 • Taxa de administrare: o taxă care se percepe asupra circulației în cont. Aceasta se aplică pentru fiecare mișcare înregistrată în cont și, de obicei are un cost de câțiva cenți fiecare. Să nu ne înșelăm, dacă taxa de administrare poate părea scăzută (în multe cazuri, este între 0,40 și 0,60 lei pe intrare), nu trebuie să uităm că se taxează la fiecare mișcare, asa ca doar un venit pe lună, câteva retrageri de numerar de la ATM-uri și un transfer poate ajunge la aproape 3 lei lunar. Puteți ajunge să plătiți o sumă mare dacă utilizați o mulțime de caracteristici.
 • Taxa pentru transferuri: Cum sugerează și numele, este un comision care se aplică unui transfer de bani de la un cont la altul și se pot taxa chiar la conturi fără comisioane. Taxa de transfer este de obicei aplicată prin încărcarea unui procent din suma transferată.
 • Taxă pentru încasarea cecurilor: este suma percepută de bancă pentru depunerea unui cec. Faptul de a plăti pentru banii depozitați în banca nu este acceptabil, astfel încât nu ar trebui să existe comision pentru depunerea de bani.
 • Comision pentru trimiterea de e-mail și SMS: este prețul pe care banca îl are pentru a ne trimite corespondență acasă. Cel mai simplu mod de a evita acest comision este prin activarea serviciului e-mail online. Unele bănci taxează, de asemenea, primirea anumitor mesaje de SMS pe mobile atunci când există mișcări în conturile lor.
 • Cotele de debit / credit este comisionul perceput de bănci pentru emiterea și / sau întreținerea de carduri. Faptul de a plăti pentru un card standard, atunci când virăm salariul în cont nu este acceptabil, așa că ar trebui să cerem o taxă anuală de 0 Lei.
 • Comision pentru utilizarea bancomaturilor din afara organizației: este prețul care trebuie plătit pentru a folosi ATM-uri, care nu sunt ale băncii la care avem contul.
 • Comision pentru descoperire în cont sau sold negativ. Atunci când clientul intră pe sold negativ, se constituie o datorie față de instituția financiară, și începe să se taxeze automat o taxă pentru acest carduri.

Dintre toate cele de mai sus, primele șapte sunt cel mai ușor de evitat. Pentru a le elimina doar trebuie să deschidem un cont, fără taxe pentru oricare dintre serviciile de mai sus.

Trebuie să fim întotdeauna atent la orice urmă de noi comisioane. Băncile au puterea absolută de a începe să ne taxeze pentru orice vă puteți imagina chiar dacă vorbim de conturi fără comisioane. Dacă l asemănarea contractului nu înțelegeți ceva, nu semnați pe moment, pentru că veți fi astfel fi forțat să răspundeți cerințelor organizației.

În ce circumstanțe putem obține conturi fără comisioane?

 • În marea majoritate on-line (Libra Bank …). Când aceste bănci oferă conturi fără comisioane, de obicei, sunt pentru totdeauna. Cel puțin așa a fost din momentul în care aceste bănci au început să funcționeze în România.
 • În băncile tradiționale avem oferte de conturi fără comisioane. Trebuie să fim atenți pentru că aici avem două tipuri:
  • La început sunt conturi fără comisioane dar după un timp pot să înceapă să ne taxeze. Este posibil ca în câteva luni banca să ne informeze că vor începe să perceapă taxe, mai ales dacă avem salariul virat în cont.
  • Conturi cu contract de permanență. Dacă am semnat un contract (de exemplu conturi care dau cadou televizoare sau iPad-uri) banca se angajează ca pentru un timp, pe durata acestor luni sau ani, să nu schimbe condițiile contractului.

Pe scurt, pentru găsi conturi fără comisioane trebuie să găsim o bancă on-line cu politică fără comisioane sau cont al cărui contract este supus unor condiții de timp și care ne oferă același avantaje pe toată perioada pe care durează.

Băncile pot seta comisioanele pe care le doresc?

Regulamentul actual privind taxele bancare oferă băncilor posibilitatea de a seta comisioanele pe care le consideră.

„taxele percepute pentru serviciile prestate de instituțiile de credit și bancare trebuie să fie în conformitate liberă între aceste entități și clientii lor

Cu condiția ca acestea să fie acceptate în mod expres de către un client.

Nu este nici o limită maximă la taxe, nici o restricție privind serviciile pe care banca le poate percepe, astfel încât tot ce putem face pentru este să citim contractul bine pentru a ne asigura ca sunt cu adevărat conturi fără comisioane.

Avem la dispoziție tabelul de comisioane al băncii?

Legea prevede că băncile sunt obligate să pună la dispoziția clienților, lista de comisioane care sunt percepute pentru serviciile prestate chiar dacă este vorba de conturi fără comisioane, precum și frecvența cu care acestea sunt aplicate într-un format unitar și corect actualizat.

Aceste taxe pot fi găsite atât în contractele aferente pentru produsele solicitate, cât și în cărțile de rate pe care băncile le vor actualiza trimestrial cu taxe maxime pentru serviciile prestate mai des. Cărțile sunt publicate pe site-urile băncilor și pot fi accesate din partea de jos a paginii (de obicei, un pic mai ascuns).

Pe website-ul Băncii României putem găsi tarifele practicate de bănci la diferite operațiuni financiare, ambele operațiuni active, cum ar fi pasiv sau servicii. Trebuie doar să știi codul BIC care identifică banca în cauză.

Poate modifica termenii unor conturi fără comisioane și înceapă să perceapă comisioane?

Deși semnarea contractului de deschidere de conturi fără comisioane ar trebui să specifice aceste aspecte, condițiile se pot schimba. Asta este, dacă astăzi vom deschide conturi fără comisioane, în termen de câteva luni le-ar putea avea. Motivul pentru care se poate face acest lucru este din cauza contractelor de conturi bancare care au de obicei o durată determinată și protejate în conformitate cu legislația, băncile au dreptul de a modifica termenii contractelor. Prin urmare, condițiile referitoare la taxe. Desigur, dacă fac acest lucru, trebuie să informeze clientul cu cel puțin două luni în avans, înainte de a aplica modificarea și clientul are dreptul de a anula contractul fără penalități.

În astfel de cazuri, cel mai bine este să schimbăm banca noastră cu alta la care putem deschide conturi fără comisioane.