Conturi bancare – Găsiți banca cu cele mai bune oferte

Aici puteți găsi unele dintre cele mai bune conturi bancare de pe piață, atât conturi de economii cât și conturi purtătoare de dobândă, conturi la termen și conturi de zi cu zi sau conturi de salarizare.

Ce este un cont bancar?

Un cont bancar este un instrument financiar de bază, care ne permite să gestionăm banii depuși într-o bancă. Datorită lor, putem gestiona încasări și plăți.

Conturile bancare permit operații de bază, cum ar fi transferuri, plata facturilor de uz casnic sau au primirea banilor de la salariu., Poate include chiar servicii, cum ar fi emiterea de carduri pentru a retrage bani prin ATM-uri sau să plătească în magazine …

conturi bancare

Tipuri de contur

i bancare

Există diferite tipuri de conturi bancare:

1. În funcție de caracteristicile sale

2. funcție de faptul dacă sunt pentru persoane fizice sau companii

3. În funcție de scopul pe care îl au

Cele mai frecvente conturi bancare sunt:

 • Contul curent: este cel mai frecvent tip de cont bancar, îl puteți găsi în orice entitate. Un cont curent permite clientului să depună fonduri în bancă și apoi se pot utiliza printr-o retragere folosind un cec, un bancomat sau de la biroul băncii. Este produsul bancar esențial. De fapt, este adesea necesar să deschidem un cont curent pentru a avea acces la alte produse.
 • Contul de Salarizare: este un tip de cont bancar, care are ca scop și cerință virarea salariului lunar.
 • Contul de economii: conturi de economii sau la „vedere” sunt conturi care permit fluxul de fonduri în bancă și oferă unele beneficii în schimbul banilor depuși în ele, și anume, generarea de dobânzi în favoarea clientului.

Sunt de mai multe tipuri, cum ar fi conturi de investiții, care sunt utilizate pentru a stoca și gestiona valori mobiliare, conturi purtătoare de dobândă sau conturi pentru tineri.

Ce tip de operații permit aceste conturi bancare?

Operațiunea depinde de tipul de cont și de scopul său. Nu este același lucru operarea unui cont de instrumente financiare ca cea a unor conturi bancare curente. Cu toate acestea, operațiunile de bază, pe care o bancă ne permite să facem sunt:

 • Transferuri de bani
 • Virarea salariului
 • Carduri de asociați
 • Primirea de fonduri
 • Plata facturilor de uz casnic

Ce beneficii pot avea conturile?

Băncile pot încorpora mai multe beneficii în conturi bancare pentru a le face mai atractive. Cele mai frecvente beneficii sunt:

 • fără comisioane
 • Transferurile naționale și în UE gratis
 • Carduri de debit și de credit fără să plătim taxă de emitere sau reînnoire
 • Rentabilitate
 • Rambursarea unei părți din venituri
 • Recuperarea unei părți din suma cumpărăturilor
 • Reduceri în magazine sau servicii
 • Reduceri pentru realimentare
 • Cadouri

Conturile de salarizare sunt adesea cele care încorporează mai multe beneficii, deoarece necesită ca clientul să fie legat de banca respectivă pentru a percepe salariul. Cu toate acestea, dacă nu avem posibilitatea de primi salariul în cont, avem alte alternative ca la conturile pentru salarii, care ar putea avea, de asemenea, oferte foarte  atractive.

Comisioanele la conturi bancare

Care sunt taxele percepute de banca pentru a oferi serviciile sale. Cele mai frecvente Taxe asociat la conturi bancare sunt:

 • De întreținere, de încărcare
 • Comision de administrare
 • Taxa de transfer
 • Verificare venituri din comisioane
 • Comision pentru emiterea sau menținerea de carduri
 • Comision pentru a descoperire în cont

Rentabilitatea

Unele conturi bancare oferă randament pentru banii depuși în ele. Sunt conturile de economii și conturi remunerate. Avantajul lor principal este că generează dobândă în favoarea titularului contului. De exemplu, dacă aveți un cont de economii cu un randament de 2% , cu o sumă de 1.000 Lei pentru un an și jumătate, la acea dată vom câștiga 20 de Lei:

1.000 Lei x 2% dobândă = 20 de Lei câștig

La acești 20 de Lei trebuie să se ia în considerare că va fi scăzută cantitatea corespunzătoare impozitului pe venit.

Cum putem alege un bun cont bancar?

Înainte de a alege un cont, este necesar să avem în vedere o serie de concepte, de exemplu, ce este un cont și ce tip de conturi există, care sunt taxele sau ce profitabilitate are. În plus, vom obține o serie de întrebări, cum ar fi „cât de multe conturi ar trebui să am deschise?” sau „De ce avantaje am nevoie?”.

În orice caz, înainte de a alege trebuie să ne gândim la care sunt nevoile noastre și, folosind un comparator de conturi bancare pentru diferite oferte și alegem care este cel mai potrivit pentru căutarea noastră și, mai presus de toate, cel care oferă cea mai bună valoare, adică prețul pe care banca poate percepe pentru serviciile lor (transferuri, carduri, etc.)

5 Beneficii pentru compararea de conturi bancare

Orice fel ar fi, este important să se compare diferite produse pe care le oferă băncile să știm ce putem obține înainte de a deschide un cont. Să vedem 5 Beneficii pentru o bună comparare a ofertei de conturi:

 1. Dacă vrem să comparăm diferite produse de pe piață ne va ajuta să cunoaștem oferta și să decidem ce fel de produs este cel de care avem nevoie și care este cel mai bun.
 2. Comparând gama de conturi evită să acceptăm prima ofertă pe care o vedem.
 3. Dacă aveți deja un cont, utilizarea unui comparator ne permite sa găsim alte produse cu avantajele pe care contul nostru nu le are și care ar putea să ne vină la îndemână
 4. Știind ce ofertele are concurența ne va ajuta la alegerea băncii noastre
 5. Și, în sfârșit și cel mai important, compararea ne va face consumatori mai inteligenți, așa cum ne va permite să cunoaștem condițiile produselor, să știm ce oferă diferite bănci și ceea ce putem obține prin deținerea de conturi bancare.

În orice caz, nu este vorba despre a găsi un cont perfect. Este vorba de a găsi acele conturi ale căror caracteristici ne conving cel mai mult. Acest lucru ne aduce la întrebarea „de cât de multe conturi bancare am nevoie?„. Răspunsul este „depinde”; Acestea pot fi de două, trei sau patru. Nu vă fie teamă să aveți mai multe deschise, nici să schimbați conturile să nu va fie frică.

Care sunt cele mai bune conturi bancare și care sunt avantajele?

Contul ideal ar fi unul care să acopere nevoile noastre complet și să nu ne taxeze cu nimic. De exemplu, dacă doriți să economisiți, cel mai bun scor va obține acel cont care ne dă profitabilitate ridicata, „fără” comisioane și disponibilitatea totală. Dimpotrivă, dacă vom căuta un cont curent, contul „perfect” este acela care nu va avea cheltuieli de orice natură și care ne dă posibilele beneficii maxime.

Cum se deschide un cont bancar?

Deschiderea unor conturi bancare se poate face foarte ușor. Vă duceți la un oficiu bancar și solicitați deschiderea unui cont. Dacă vrem să deschidem contul la o bancă on-line, vom face acest lucru prin intermediul paginii de Internet a băncii, completăm și depunem documentația adecvate, dacă este necesar. În general, atunci când deschideți un cont, vă vor solicita următoarele:

 • Informații personale (nume, telefon, adresa, e-mail …)
 • Carte de identitate
 • Situația noastră de muncă

Titularii de conturi

Multe conturi bancare pot avea unul sau mai mulți proprietari. Titularul este persoana în numele căreia se deschide contul.

Există conturi bancare individuale, deschise pe numele unei persoane, sau a deschise în numele a două sau mai multe persoane. Într-un cont de proprietate multiplă, avem mai multe ipoteze:

 • Proprietate comună sau în comun: Avem nevoie de semnătura tuturor deținătorilor pentru a face orice operațiune, anulare, trimiterea de transferuri, consultarea soldului disponibil …
 • Solidaritate sau de proprietate indistinctă: fiecare titular de cont poate funcționa pe propriul risc, fără acordul expres al celorlalți proprietari.
 • Proprietate subordonată: sunt create o serie de drepturi și autorizații pe conturile respective, atribuind-o poziție fiecăruia.

  Cum pot anula un cont?

  Operațiunea de închidere de conturi bancare ar trebui să fie un proces foarte simplu. Ar fi de ajuns să mergem de ghișeul băncii noastre și să solicităm închiderea sa, sau în cazul în care avem o bancă on-line, o putem face prin canalele pe care ni le facilitează entitatea: de obicei prin telefon. În orice caz, înainte de a închide un cont, este întotdeauna important să verificăm dacă contractul ne permite acest lucru, de exemplu, nu avem nici o permanență, și nici nu avem nici o operațiune în curs de desfășurare, cum ar fi o datorie pe cardul de credit.

  Pot trece la altă bancă?

  Desigur. Schimbarea de conturi bancare de fapt pur și simplu închiderea contului de la o entitate și deschiderea unuia nou într-o altă bancă. Sau nici măcar nu trebuie să închideți celălalt cont, putem avea un nou cont și fără a închide celălalt.

  În cazul în care vrem să schimbăm de bancă ar trebui mai întâi să ne asigurăm că avem noul cont operațional 100% înainte de a-l închide pe cel vechi, deoarece în anumite bănci poate dura câteva zile pentru a deschide un cont și ar putea ne fie greu fără un cont operativ.

Ce trebuie să ne întrebăm înainte de a deschide un cont bancar

Înainte de a deschide conturi bancare  cont că ar trebui să ne punem următoarele întrebări pentru a evalua dacă produsul ne interesează cu adevărat:

 • Are contul taxele de întreținere, de depunere sau de transfer de bani sau din contră este un cont gratuit?
 • Ajungem să avem un card de debit și de credit? Dacă da, sunt acestea gratuite sau nu.
 • Cât de mare este rețeaua de bancomate de la care puteți retrage bani fără a plăti taxe?
 • Au obligativitatea de menține contul o anumită perioadă?
 • Ce beneficii suplimentare au respectivele conturi bancare.