Cont de Salarizare – Profită mai mult de salariul tău

Un Cont de salarizare este un cont bancar în care primim virarea salariului și putem primi avantaje suplimentare din partea băncii. Aici subliniem conturile de care putem beneficia cel mai mult (cu rentabilitate, cadouri, reduceri …). De aici puteți accesa caracteristicile fiecărui cont, știri legate de conturi de salarizare, a se vedea întrebările pe care utilizatorii au postat pe forum si aflați dacă un cont de salarizare este tipul de cont de care aveți nevoie.

Ce este un cont de salarizare?

Un cont de salarizare este un cont bancar care este condiționat de primirea salariului sau a pensiei. Acest tip de cont permite controlul: transferurilor, depozitelor, plata facturilor de uz casnic, carduri, etc.

cont de salarizare

Plata salariului a devenit unul dintre tipurile de relații cele mai apreciate de bănci, implică intrarea unui venit regulat în fiecare lună. Prin urmare, băncile își rezervă condițiile cele mai atractive pentru acest tip de cont.

Cont de salarizare – Caracteristici de bază

Un Cont de salarizare are o serie de caracteristici și utilități care se respectă în toate sau aproape toate băncile:

 • Permite transferuri
 • Permite atât carduri de credit si carduri de debit
 • Puteți retrage și depune bani
 • Permiteți plăti facturile de uz casnic
 • Permiteți virarea salariului în cont

De aici mai departe, fiecare bancă poate include condițiile dorite de pe conturile de salarizare. În ceea ce privește comisioanele depind de fiecare companie: unele bănci percep taxe, chiar dacă avem salariul la ei; alții, cu toate acestea, nu percep comision pentru un cont de salarizare. În mod ideal, dacă vrem să virăm salariul nostru lunar la bancă nu ar trebui să plătim nici un comision sau taxă de administrare, sau de întreținere sau pentru operații de bază.

Comisioane

Cele mai frecvente Taxele care ne-ar putea percepe pentru că am deschis un cont, fie un cont curent sau un cont de salarizare, sunt acestea:

 1. De întreținere, de încărcare
 2. Comision de administrare
 3. Taxe pentru extrase de cont
 4. Comision pentru a comanda transferuri bancare
 5. Comision pentru emiterea și întreținerea de carduri
 6. Comisioane pentru a putea retrage numerar de la bancomate din afara entității

După cum se prevede de Banca României, fiecare bancă are libertatea de a stabili taxele pe care le consideră adecvate; Cu toate acestea, agenția de reglementare prevede, de asemenea, că „trebuie să răspundă la serviciile efective prestate sau cheltuielile efectuate. nu se poate taxa clientul pentru servicii care nu au solicitat sau nu au acceptat. În orice caz, instituția trebuie să informeze personal și în avans costul serviciului.

Cu toate acestea, salariile lunare sunt o sursă importantă de venit pentru bănci, și, prin urmare, nu ar trebui să plătească nici unul dintre oricare dintre primele cinci comisioane descrise aici.

Cerințe pentru a deschide un cont de salarii

Condițiile specifice pentru diferite conturi de salarizare depinde în fiecare caz, deși cerința în comun este întotdeauna virarea salariului în cont. În plus, băncile pot solicita, de asemenea, să efectuăm plata facturilor prin intermediul contului bancar, ne pot cere să efectuăm o anumită cantitate de cheltuieli lunare / trimestriale / semestriale / anuale, cu cardul de debit sau de credit sau contractarea unui alt produs cum ar fi o asigurare sau un împrumut.

În ceea ce privește valoarea salariului, am putea clasifica băncile în trei grupe:

 • Cu o valoare minimă (de la 600 la 700 de Lei sau pentru a mai mult de 1.000 Lei)
 • Statul de plată de orice sumă
 • Cei care permite solicitarea lor cu ajutoare de șomaj sau cu pensii

Avantaje pentru conturile cu virarea salariului

Revenind la subiectul anterior, ceea ce trebuie să urmărim înainte de a deschide un cont de salarizare nu este plata comisioanelor. Ci mai degrabă obținerea unor alte avantaje. Acestea sunt cele mai frecvente:

 • Rentabilitatea
 • Carduri gratuite în fiecare an
 • Recuperarea unui procentaj din suma facturilor plătite prin cont
 • Recuperarea unui procentaj din valoarea plăților făcute cu carduri
 • Reduceri pentru realimentare în anumite stații de benzină
 • Asigurare gratuită
 • Cadouri
 • Retrageri de numerar gratuite, în multe bancomaturi

Linii directoare pentru alegerea celui mai bun cont de salarizare

Pentru a alege cea mai bună ofertă pentru un cont de salarizare trebuie să ia în considerare câteva aspecte:

 • Comisioane: înainte de a deschide un cont de salarizare trebuie să verifice și să evalueze valoarea comisioanelor. Pentru aceasta, vom cere băncii să ne informeze cu privire la taxele pe care le-ar putea avea un cont sau cel puțin de principalul: întreținere și administrare, transferuri, extracte de cont, eliberarea și prelungirea de carduri, eliberare de numerar… Având în vedere că vom vira salariul nostru lunar, nu ar trebui să tolerăm anumite taxe, să nu mai vorbim de faptul că piața este plină de conturi fără comisioane.
 • De operare: atunci când deschidem unui cont, trebuie să vedem dacă contul nostru viitor ne permite să efectuăm operațiunile de care avem nevoie. Transferurile (național sau internațional) sau dacă ne permite sa operăm online, dacă este necesar.
 • Avantajele suplimentare sunt multe bănci care încorporează avantaje suplimentare pentru conturi de salarizare. Sunt de toate tipurile, este o chestiune de a vedea care potrivesc cel mai bine la ceea ce căutați. Și, desigur, compara relația dintre avantajele oferite, taxele și cerințele contului. Așa cum nu ar trebui să accepte un cont de salarii cu comisioane, de asemenea, trebuie să evalueze dacă gradul de implicare pe care îl necesită entitatea este compensată de avantajele pe care ni le dau ei în schimb
 • Considerarea cerințelor: cu cât mai puțin ne legăm de o bancă, cu atât mai mare este libertatea noastră de a schimba banca dacă vom găsi o ofertă mai bună.
 • Posibila permanență: idealul este de a deschide un cont fără permanență, dar în unele cazuri este inevitabilă, mai ales în conturile de salarizare cu cadouri.
 • Cadouri oferite de bancă: poate fi o abordare riscantă, deoarece implică, de obicei, permanență. Cu excepția cazului în care cadoul este ceva ce într-adevăr vă este necesar, este mult mai recomandabil să caute un cont de salarizare care ne va da o rată a dobânzii mai mare. Deci, putem folosi contul pentru a profita de ceea ce ne dorim, nu să ne „căsătorim” cu banca.

Ce se întâmplă dacă nu reușim să îndeplinim cerințele băncii?

Dacă nu reușim să îndeplinească cerințele unui cont de salarizare, vom pierde beneficiile și, probabil, trebuie să plătim comisioane. De asemenea, cele mai multe bănci, de obicei, lasă o marjă, care este, pot trece mai multe luni, fără a îndeplini cerințele, fără a ne schimba condițiile contului (aceasta poate merge bine dacă, de exemplu, am fost șomer și nu putem introduce salarizare un anumit timp).

Totuși, cel mai interesant este să alegem conturile care nu necesită nici o permanență; noi trebuie să observăm mai ales conturi care oferă cadouri debit, deoarece acestea necesită, de obicei ne să rămânem un anumit număr de luni în aceeași entitate, pentru ca banca să „amortizeze” darul pe care l-a făcut.

Cum să obținem mai mult pentru salariul nostru?

Conturile nu sunt produse cu un „preț fix”, este aproape întotdeauna posibil să negociem condițiile (taxe reduse, creșterea beneficiilor …), mai ales atunci când ne întâlnim cu unul sau mai multe dintre aceste caracteristici ne pot folosi ca instrumente de Comparare:

 • Solicitarea unui card de debit sau de credit prin noua entitate
 • Având o salarizare ridicată
 • Fiind câțiva ani cu o meserie sau să aibă vechime (care garantează un venit continuat)
 • Legați cu banca (depozite sau alte investiții, au un plan de pensii sau conturi de economii pentru întreaga familie, credit ipotecar …)
 • Fiind foști clienți ai băncii (în cazul în care dosarul dumneavoastră este bun, nu va dori să-și piardă avantajele pe care le raportați)

Sunteți foarte conștienți de faptul că oricare dintre aceste puncte sunt de interes pentru banca așa că trebuie să folosim tot ce putem în timpul negocierii. În orice caz, nu am pierde nimic prin a face încercarea.

4 Trucuri pentru a recupera taxele deja plătite

Putem recupera taxele pe care le-am plătit deja, mai ales dacă sunt abuzive. În mod evident, acest lucru nu funcționează în toate cazurile și pentru toată lumea (a se vedea mai sus), dar în cazul în care vom încerca, cel mai bine este să se cunoască sistemul pentru a crește șansele noastre:

 1. În general, fiecare birou are un buget specific în fiecare lună pentru a rambursa taxele percepute anumitor clienți, la alegerea sa și în cadrul standardelor. Că este, această practică nu este doar posibilă, chiar este prevăzută integral în bugetele bănci și caselor de economii.
 2. Dimensiunea bugetului acordat fiecărui agent al societății va depinde de poziția sa, adică poziția în „piramida” ierarhică (, office manager comercial, etc.). Este în interesul nostru să vorbim întotdeauna cu șeful biroului, deoarece va avea mai multe resurse pentru a ne oferi ceea ce cerem.
 3. Acest buget este de obicei reînnoit la începutul fiecărei luni, care este mai ușor de obținut un ramburs din ziua 1 până în ziua 20.
 4. De obicei, pentru un cont de salarizare se pot recupera taxele percepute în ultimele 12 luni.

Cadouri aferente conturilor pentru salarii

Salariile sunt una dintre resursele cele mai prețioase ale băncilor, deoarece acestea sunt o sursă de venit regulat și de încredere. Prin urmare, acestea ne fac oferte atractive sub formă de promoții, profitabilitate sau de cadouri. Dar noi nu trebuie să ne lăsăm cu ușor, deoarece o astfel de ofertă poate conține, uneori, o „parte întunecată”.

Când am acceptat un cadou, ceea ce într-adevăr fac este acceptarea în prealabil a condițiilor acestui cont, astfel că banca întotdeauna include în aceste conturi clauza care ne cere să menținem salariul plătit în aceeași entitate pentru o anumită perioadă (de obicei între unul și doi ani). Ceea ce vine să fie de fapt o clauză de permanență.

În ceea ce privește darurile pentru conturi de salarizare, este necesar să se sublinieze două lucruri:

 1. După ce am acceptat darul în avans, am promisiunea de a păstra o serie de condiții care nu se pot schimba, ca suma minimă de salarizare, sau un anumit număr de facturi plătite prin contul nostru. Nerespectarea acestor cerințe duce la o pedeapsă: în mod normal, va trebui să restituim prețul darului primit.
 2. Finanțele consideră darul obținut ca venituri din investiții, care sunt supuse impozitului pe venit. Acest lucru va fi eliminat automat de către entitate și care trebuie să fie luate în considerare pentru a evita surprize.

Din acest motiv, este uneori recomandat să alegem conturi care ne oferă o mai mare profitabilitate, deoarece dobânda este plătită la sfârșitul luni sau anului, astfel încât suntem interesați de ședere. Astfel, dacă vom găsi o ofertă mai bună, să putem schimba macazul.

Ce ar trebui să evităm, atunci când deschidem un cont de salarizare

Darurile oferite sunt elemente atractive pentru a ajuta la îmbunătățirea produsului. În funcție de banca va fi un nivel mai ridicat sau mai scăzut, dar există unele concepte noi care trebuie să ne fie foarte clare:

 • Permanența: când am deschis un cont de salarizare și în schimb obținem un cadou, trebuie să rămânem cu aceea bancă pentru o anumită perioadă.
 • Lipirea: pentru unele bănci nu este suficient virarea salariului, dar cere mai mult pentru beneficiile lor ca angajarea unui plan de pensii sau de asigurări, sau un anumit număr de utilizări ale cardului de credit …
 • Reținere la sursă: Acest cadou este o plată în natură. Prin urmare, trebuie să plătiți impozit pe venit.
 • Comisioane: Cele mai multe conturi de salarizare au avantajul de a fi conturi fără comisioane, chiar de multe ori oferă servicii gratuite, cum ar fi transferuri bancare. Dar atunci când conturile dau un cadou trebuie să citim foarte bine contractul deoarece condițiile variază.
 • Transport: înainte trebuie să cunoașteți aceste informații, deși nu toate darurile au taxe poștale, acestea pot exista. Dacă vom percepe aceste cheltuieli pentru cadoul respectiv ar fi bine să știm dacă putem merge la sucursala să-l ridicăm.

Care este cel mai bun cont de salarizare de pe piață?

Cel mai bun mod de a descoperi cele mai bune conturi de salarizare la care putem avea acces ar fi un comparator de conturi de salarizare și verificați clasamentul de conturi de salarizare, pentru a satisface o gamă completă de pe piață și a caracteristicilor fiecăruia.

Aveți nevoie de un alt cont?

Dacă ceea ce căutați nu este un cont de salarizare, puteți arunca o privire la alte tipuri de conturi pentru persoanele fizice care sunt:

 • Cont curent
 • Cont de economii
 • Contul de valori mobiliare
 • Contul pentru copii
 • Contul de tineret
 • Cont pentru pensionari
 • Contul de locuințe
 • Contul de nunta