Carduri de credit: cele mai bune oferte și sfaturi

ABC-ul la carduri de credit

Dintre toate tipurile de carduri bancare, carduri de credit sunt cele care pot reprezenta un cost mai mare și, prin urmare, este tipul pe care trebuie să îl cunoașteți înainte de a-l solicita. Aici veți găsi cele mai bune oferte de pe piață astăzi pentru a alege cel mai bun la cel mai mic cost. Vom avertiza, de asemenea, de pericolele sale și aveți avantajele de carduri de nouă generație, cum ar fi reduceri la achiziții, asigurare gratuită și chiar cadouri în natură și numerar.

Cardurile de credit sunt un mijloc de plată care funcționează, de asemenea, ca un mijloc de finanțare, adică, pot plăti cu bani pe care nu-i avem, dar pe care nii dă banca.

Acești bani pot fi returnați în două moduri: la sfârșitul perioadei de finanțare gratuită, care durează, de obicei o lună, sau schimbare de timp. În acest al doilea caz, este atunci când interesele intra in joc, ca și pentru cardurile de credit este, de obicei între 11% și 29% DAE

ferratum.roPentru a evita problemele legate de datorii înainte de a aplica pentru carduri de credit ar trebui să analizăm dacă într-adevăr avem nevoie de un astfel de instrument. Pentru a face acest lucru, cele trei întrebări trebuie să fie:

 1. Am nevoie de finanțare pentru achizițiile mele?
 2. Știu riscurile legate de carduri de credit?
 3. Știu să controlez cheltuielile?

Dacă răspunsul la toate trei întrebări este că „NU”, se recomandă să utilizați un card de debit, până situația se schimbă. Cu toate acestea, în cazul în care răspunsul este da, putem începe căutarea pentru carduri de credit.

Carduri de Credit – Avantaje și pericole

Avantaj

 • Puteți avea lichiditate, atunci când contul nostru nu are fonduri
 • Ne permite să putem amâna plățile până-un moment mai potrivit pentru buzunarul nostru
 • Control al cumpărăturilot datorită extrasului de card detaliat.
 • Unele oferă reduceri pentru achiziții
 • Unele dau cadouri sau au Oferta de programe în natură sau în numerar, sau puncte
 • Au, de obicei unul sau mai multe asigurari, cumpărături, furt sau medical

Pericole

 • carduriDobânzi mai mari decât un credit de nevoi personale (25% față de 10%, mai mult decât dublu).
 • Pe lânga DAE aplicat, acestea pot avea costuri conexe: emitere, reînnoire, întreținere, a doua cartelă … și, desigur, pentru scoate bani pe credit de la bancomat.
 • Aceștia sunt bani „de buzunar” uneori prea disponibili, ceea ce face să fim atât de conștienți de cheltuielile la momentul cumpărării.
 • Cu carduri de credit revolving, banca ne permite, chiar dacă am folosit din credit câteva sute de Lei, să plătim doar o foarte mică parte la fiecare lună. De exemplu, putem găsi un card care ne permite să plătim 10 Lei, dar în ultima lună am cheltuit petrecut 600 de lei pe achiziții, lăsând celelalte 590 pentru mai târziu. Această operațiune aparent foarte confortabilă are un pericol dublu: în primul rând, faptul de a amâna plata multiplica atât dobânda și pe de altă parte, face foarte dificil să ajungem să fim liberi de datorii.
 • În caz de neplată, Dobânda crește exponențial, astfel, fără o bună planificare, este ușor să cădem în supraîndatorare.

Care este diferența dintre carduri de credit si carduri de debit

Principala diferență dintre cardurile de credit și carduri de debit este ca primul poate cumpăra cu bani pe care nu ăi avem în contul nostru bancar. Banca ne împrumută bani și vă vom returna o plată totală, la sfârșitul lunii sau în rate, pe o anumită perioadă de credit, plus o dobândă implicită precum este specificat în contract (variază între 12% și 29% DAE).

Altă diferență este că multe carduri de credit nu trebuie să fie legate de un cont curent la aceeași bancă, dealtfel există multe cărți de credit, care se pot solicita fără a schimba entitate.

Ca mod de utilizare, ambele carduri pot efectua aceleași operațiuni cum ar fi achiziții în magazine, transfer de bani între conturi diferite, achiziționșri prin internet, retragere de numerar, etc.

Carduri de credit în funcție de profilul dvs.

Nu toată lumea are aceleași obiceiuri, nevoi și posibilitățile financiare. De aceea sunt atât de multe tipuri de carduri de credit pentru a se potrivi fiecarui profil de consum. Vom încerca să diferențiem între cele trei tipuri standard de consum (cu excepția, de exemplu, a cardurilor de lux) pentru a vedea cecaracteristici are fiecare carte.

Carduri de credit pentru deponenți

De exemplu, în cazul în care profilul este cel al economisirii, ar trebui un card de credit cu următoarele caracteristici:

 • Nici o taxă de emitere
 • Nici o taxă de reînnoire
 • Primire bani înapoi
 • Cu program de recompense

În acest caz, nu am avut în considerare factori cum ar fi rata dobânzii (DAE), pentru că noi credem că consumatorul „gospodar” nu va amâna plata și, pentru a evita plata dobânzii. O carte interesantă pentru acest tip de consum ar Visa Carrefour Pass, care este gratuită și returnează 1% din toate achizițiile. În orice caz, este esențial să se asigure acest tip de consumator, că nu este o carte de tip revolving, deoarece necesită amânare a plății în fiecare lună și, prin urmare, trebuie să plătească dobândă.

Cardurile de credit pentru plăți amânate

Un alt tip de profil este leasingul, iubitor de credit. Pentru acest tip de profil, alegerea este simplă: ar trebui să aleagă un card de credit cu un tip dobândă scăzută sau foarte scăzută, sau care permite plata integrală. Plățile de dobânzi amânate, de obicei, oscilează în jurul valorii de între 12% și 29% DAE, cu cât este mai mică rata dobânzii cu atât este mai puțin plată.

Trebuie să fim deosebit de atenți atunci când se decide amâna plata. Dacă decideți să plătiți suma minimă de plată, creditul se va amortiza pe o perioadă mai lungă de timp și veți ajunge să plătiți mai mult decât dacă ați ales o plată lunară mai mare, dar într-un timp mai scurt.

Carduri de credit cu beneficii suplimentare

În cele din urmă, putem găsi un alt profil de client, care caută reduceri și oferte. Am distins acest lucru pentru că există caracteristici specifice de carduri pentru ei:

 • Asigurare gratuită (de călătorie, accidente, cumparaturi, etc.)
 • Progame de puncte
 • Reduceri la magazinele participante
 • Plata în rate ale achizițiilor

În funcție de modul nostru de cumpărare și obiceiurile noastre vom alege un tip de ofertă sau altul, în funcție de ceea ce se potriveste cel mai bine la situația noastră.

În acest caz, nu este ușor de a găsi o carte de credit care îndeplinește toate cerințele. Putem găsi carduri gratuite cu dobândă scăzută și reducerile care se potrivesc cel mai bine pentru noi.

Cum putem solicita carduri de credit

Avem mai multe opțiuni pentru a solicita diferite carduri de credit, cel mai obișnuit este să mergem la sucursala de la banca la care le oferă cardul pe care doriți și se solicită în același birou, o altă opțiune este solicita sunând la bancă, în cele din urmă putem, de asemenea, să le solicităm prin Internet. Această ultimă opțiune este cea mai ușoară și mai rapidă, pentru a evita birocrația și întârzierile inutile. În cazul în care este o carte care ar trebui să avem un cont asociat, în primul rând trebuie solicitat contul.

Solicitarea de carduri de credit prin Internet

În cazul în care este un card de credit, pe care îl putem solicita fără sa trebuiască să cerem un cont bancar este foarte simplu, procesul de aplicare va varia în funcție de fiecare entitate, iată care este forma cea mai frecventă:

 • Faceți clic pe „cererea” de card de credit pe care doriți să angajeze
 • Completați formularul: De obicei cere datele noastre personale, detalii de contact, datele noastre profesionale și financiare, numărul de cont la care vrem să ne asociem cardul și metoda de plată pe care o dorim.
 • Așteptăm să ne sune: ca regulă generală ne vor suna pentru a explica procesul în detaliu și pentru a cere documente suplimentare. Cele mai frecvente sunt documentele de identificare, cel mai recent document de salarizare și un extras de cont. Dacă suntem pfa ne pot cere, de asemenea, ultimele documente de plată ale impozitelor și, în unele cazuri, decontul de TVA.
 • Primirea unui răspuns: în funcție de entitate va dura mai mult sau mai puțin să ne dea un răspuns, de obicei fiind un formular online ne vor da un raspuns foarte rapid.
 • Semnarea unui contract: o dată cererea noastră este aprobată ne vor trimite prin e-mail contractul pe care trebuie să îl imprimăm, citiți cu atenție și semnați.
 • Trimite documentația: trebuie să trimitem contractul semnat cu documentele solicitate. Putem merge la sediul cel mai apropiat sau cere entității care trimite un mesager pentru a ridica toate documentele.
 • Primim cardul: După ce toate documentele sunt completate și cardul de credit a fost trimis îl vor primi prin poștă. Dacă trimitem documentele rapid, putem primi cardul într-o săptămână sau mai puțin.

Date pentru a completa formularele de carduri de credit

La cererea de carduri de credit prin Internet unul din pașii este completarea unui formular online pentru a face cererea. Aceste date sunt în mod normal solicitate în aceste forme:

 • Informații personale: vârstă, nume, număr de identificare …
 • Statutul profesional: tip de contract, vechime, rang
 • Situația economică: credite restante, credite ipotecare, salarizare, cheltuieli lunare fixe, soldul bancar
 • Detalii bancare: numărul de cont la care ne asociem cardul, în care banca ni se virează de la salariul sau încasările, alte carduri care au contractat etc. (Mai ales în cazul în care cardul de credit pe care îl solicită nu ne cere să schimbe banca)
 • Modalități de contact: numarul de telefon, adresa curentă, e-mail

Cu acest formular și documentele pe care le solicita banca va evalua dacă ne vor acorda cardul de credit solicitat și limita maximă de credit pe care o putem accesa.

Metoda de plată pentru carduri de credit

Când plătiți cu un card de credit utilizați suma care vi se pune la dispoziție. În funcție de bancă, putem alege între diferite moduri de a returna banii utilizați. Există trei opțiuni de plată:

 • Plata imediată. Suma tranzacției plătită cu cardul este încărcată imediat în contul curent asociat. Este cea mai puțin comună formă de plată, deoarece cardul de credit nu este utilizat. În practică, un card de credit cu această metodă de plată funcționează ca un card de debit.
 • Plată unică. O alta optiune este de a plăti creditul utilizat, la sfârșitul lunii sau luna următoare. Cele mai multe instituții nu vor percepe dobândă pe banii folosiți dacă alegem această metodă de plată.
 • Amânarea plății. În general, în cazul în care vom alege această metodă vom plăti soldul utilizat în rate lunare. Aceste taxe pot fi un procent sau o sumă fixă. În orice caz, vom plăti dobândă.

Ce pericole există dacă plătim cu carduri de credit

Există mai multe carduri de credit, care ne permit să plătim un minim, chiar dacă am cheltuit o sumă semnificativă de bani. Acest tip de opțiune de plată oferă rate foarte mici și ușoare, dar asta înseamnă că ar lua mult mai mult timp pentru a rambursa datoria noastră și ajungem să plătim un interes imens.

Un exemplu de un card de credit care permite o plată minimă de 3 datorii lunare cu 26.82% DAE și un minim de 30 lei, dacă avem o datorie de 6.000 lei

Ei plătesc 3% pe lună: Prima lună va plăti 180 lei din care 120 ar fi de interes, astfel încât pentru a achita datoria noastră ar dura 15 ani pentru și vom plăti în total 10.000 lei (credit + dobândă).

Poate fi o opțiune convenabilă atunci când suntem înecați în datorii și avem nevoie de plățile lunare mai mici și suma de rambursat nu este prea mare. Este întotdeauna mai bine să plătim sume ușor mai mari într-o perioadă mai scurtă de timp.

Ce este plata contactless

Această nouă formă de plată „contactless”, care este din ce în ce mai populară în România este de a apropia cardul nostru (cu tehnologie contactless) către terminalul de plată adaptat pentru a face plata. Nu este nevoie să treceți banda magnetica sau chipul prin terminal, astfel încât tranzacția este mult mai rapidă și mai convenabilă, deoarece nu este necesar să scoatem cardul din portofel.

simbolul contactless la carduri de creditPentru a afla dacă cartea de credit permite plata contactless trebuie pur și simplu căutați acel simbol pe card care indică acest tip de tehnologie. Dacă da, puteți începe să utilizați acest tip de plată imediat în toate unitățile permise. România este un pic mai în urmă în Europa cu privire la acest tip de plată, cu toate acestea exită terminale adaptade deja la firme mari de vânzări cu amănuntul.

Noi forme de plata la carduri de credit

În plus față de plata contactless, de asemenea, sunt în curs de dezvoltare care noi modalități de a face plata care nici nu au nevoie de prezența fizică a cărții noastre de credit:

 • Plata prin Smartphone sau „portofel contactless„: o nouă formă de plată care constă dintr-un autocolant mic plasat pe partea din spate a telefonului mobil și care va acționa ca un card de credit. Acesta este gestionat printr-o aplicație de pe același telefon și funcționează în mod similar cu plata contactless cu avantajul că nu este nevoie să avem cardul cu noi.
 • Plata cu ceasuri inteligente: noile tendințe tehnologice care stochează în formă încriptată datele cardurilor noastre de credit sau de debit ne permit să facem achizițiile prin apropierea ceasului către terminalul de plată și validarea tranzacției cu amprentă digitală.

Pe măsură ce tehnologia avansează noi forme de plată sigure și rapide vor fi create pentru a face cumpărăturile noastre și mai confortabile.

Comisioanele la Carduri de credit

Fiecare card de credit-ne are diferite comisioane, în funcție de banca cu care lucrăm. Mai jos, vă oferim taxele cele mai comune:

De plata a dobanzii cu întârziere este un procent (variind între 11% și 29%) pe achizițiile care vom hotărî să le plătim ulterior. Este unul dintre cele mai importante comisiioane de luat în considerare atunci când vrem să știm dacă un card este potrivit sau nu pentru noi. Mai ales dacă aveți de gând să utilizați cardurile de credit ca formă de finanțare și nu vom plăti la sfârșitul lunii (fără dobândă).

Taxa de eliberare: este o taxă fixă pe care o vom plăti pentru a accesa cardul de credit (sau orice tip de card). Există multe oferte care nu percepe această taxă. Costurile variază foarte mult în funcție de fiecare entitate.

Taxa de reânnoire: va fi o taxă anuală care o plătim în mod normal pentru menținere. Nu o vor percepe toate cardurile de credit, există multe care sunt gratis, altele nu vor percepe această taxă dacă se îndeplinesc anumite condiții.

Retragerea de bani pe credit de la un ATM: acesta este un comision care practic toate cărțile ne taxează. Scoaterea de numerar prin intermediul cardului de credit este scump, chiar dacă vom folosi bancomatul propriu al băncii noastre. Acesta este de obicei un procent din banii retrași (între 3% și 7%) minim.

Întârzierea la plată: există un comision dacă vom întârzia la una dintre plățile noastre lunare. Cu cât întârziem mai mult cu atât vom plăti mai multe comisioane.

Cele mai comune asigurări la carduri de credit

De obicei, toate cardurile de credit includ asigurare gratuită, de care ne putem beneficia. Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de asigurări pentru carduri de credit:

 • Asigurare de pierdere sau furt: această asigurare este cea mai comună în toate tipurile de carduri de credit. Va acoperi orice utilizare abuzivă a cardului în ultimele 72 de ore de la notificarea pierderii sau furtului.
 • Asigurare de fraudă: va acoperi orice utilizare neautorizată dacă cineva ne copiază cardul. În mod normal, include, de asemenea asigurare furt.
 • Achiziționa de protecție: Aceasta este menită să asigure pentru o anumită perioadă nefastă pe care am putea să o avem cu achizițiile noastre efectuate cu carduri de credit. Adesea, acestea includ o garanție de produse cumpărate on-line.
 • De asigurare de viață: este folosit pentru a acoperi soldul cardului cazul în care titularul moare.
 • Asigurare de călătorie: acoperă, de obicei, anulări sau întârzieri de zboruri și rezervări hoteliere achiziționate prin carduri de credit. Ele pot acoperi, de asemenea bagajele pierdute
 • Asigurarea de accidente: Asigurarea de accidente și boli asigura de obicei titularul cardului și familia sa.

Pentru asigurarile incluse în carduri de credit ar trebui să citim contractul, care enumeră și explică orice asigurare, care ar putea fi inclusă.

Ce operațiuni putem efectua cu carduri de credit

Obiectivul principal al cardurilor de credit este de a avea bani imediat, chiar dacă suma respectivă nu este disponibilă pe contul nostru curent. Cu toate acestea, putem efectua acum o varietate de tranzacții cu carduri de credit:

 • Plata pentru bunuri și servicii: Utilizarea pe scară largă a cardurilor de credit. Cu ele putem face achiziții în toate unitățile care permit plata cu carte de credit.
 • Cumpărături prin Internet: putem face, de asemenea, plăți pentru achiziții on-line pentru toate tipurile de bunuri și servicii, cum ar fi bilete de avion rezervare și hoteluri, achiziționarea de produse pe site-uri precum eMag. De asemenea, multe carduri oferă reduceri sau rambursări pentru achizițiile efectuate la anumite website-uri. Pentru această utilizare au devenit populare cartele preplatite, cu care putem cumpăra cu o anumită sumă încărcată pe cardul respectiv înainte de achiziționare.
 • Retrageri de numerar de pe cardurile de credit sau de debit: putem obține bani de pe cardul de credit, deși de multe ori aceste operațiuni cu carduri de credit sunt de obicei însoțite de comisioane. Pentru această operațiune există carduri de debit care sunt mai ieftine în acest sens.
 • Transfer între conturi: Dacă aveți nevoie de mai mulți bani intr-un cont un sau altul, putem transfera de capital între acele conturi pe care le avem.
 • Schimbare valută: atunci când suntem în alte țări, putem obține, de asemenea numerar în moneda locală.
 • Reîncărcarea mobilului, plata facturilor etc.

Măsuri de securitate pe care trebuie să le luați în considerare

În scopul de a profita din plin de carduri de credit urmați câteva măsuri simple de siguranță pentru o bună utilizare:

 • Nu păstra codul PIN: Este important să memorați codul PIN , nu să-l scriem. Dacă credem că putem uita de el si il avem în scris, nu trebuie ținut cu cardul nostru. Este recomandabil să se păstreze secret, cum ar fi ascuns printre niște hârtii sau salvate, ca și cum ar fi un număr de telefon.
 • Blocați-l în caz de furt: in caz de pierdere sau furt ar trebui să apelați când vă dați seama pentru a bloca carduri de credit și carduri de debit. Putem face acest lucru de la orice sucursală a băncii noastre sau sunând la numărul de telefon pe care le au la dispoziție în acest scop.
 • Trebuie să fii atent la ATM-uri: în cazul în care bancomatul înghite cardul nostru de credit sau debit, trebuie să notifice imediat filiala corespunzătoare. În cazul în care filiala este închisă, găsim un număr de telefon pentru asistență clienți pentru aceste cazuri, în aceeași bancomat.
 • Utilizarea de notificări: notificările sunt recomandabile să se folosească astfel încât de fiecare data când vom folosi cardurile noastre, vom primi un SMS sau e-mail pentru a ne spune că a fost utilizat.

Ce trebuie să faceți în caz de pierdere sau furt

În cazul în care ne pierdem sau ne-au furat acestea sunt pașii care trebuiesc urmați pentru a evita o surpriză neplăcută:
Anulează carduri de credit dacă ne dăm seama că nu mai este cu noi. Fiecare entitate are un număr specific pentru astfel de incidente. Dacă este posibil, trebuie să înregistreze data și ora la care am făcut acest apel ca să-l aibă ca probe în orice eventualitate. De obicei, agentul ne va spune care a fost ultima plată care a fost făcută cu cardul pentru a afla dacă a fost folosit în mod fraudulos.
După ce rezervarea se anulează cardurile ar trebui să meargeți la cea mai apropiată secție de poliție și veți face o plângere de furt sau pierdere și să păstrați o copie a acesteia.

Trebuie să ne amintim că, practic, toate cardurile includ asigurare furt care acoperă orice incident de la notificarea furtului pânî la 24 de ore înainte de notificare.

La ce folosesc aceste carduri de credit

Carduri de credit funcționează ca un împrumut. Noi avem acces la bani rapid și nu trebuie să așteptăm până vom avea acești bani. Utilizările sale cele mai frecvente sunt plata cheltuielilor mari sau neașteptate. Aici sunt cele mai comune utilizări de carduri de credit:

 • Defalcări: o pană de cauciuc sau faptul că am uitat cheile în interiorul casei, de asemenea, cheltuieli neașteptate care trebuie să se rezolve aproape imediat, cardurile de credit sunt o soluție bună pentru a ne ajuta să facem față acestor cheltuieli.
 • Tehnologie: cumpărături mai mari, care necesită în mod normal de finanțare, cum ar fi un telefon mobil sau un calculator. Cumpărarea pe credit ne permite să facem plăți în rate în fiecare lună mai confortabil.
 • Călătorii: carduri de credit ne pot ajuta să plătim o parte din vacanța noastră de la hotel sau zborul care poate fi plătit mai târziu, astfel încât să ne putem bucura de călătoria noastră, fără a fi nevoie să vă faceți griji în mod constant cu privire la buget.
 • Amenzi: o cheltuială neașteptată poate șubrezi economia noastră, iar noi trebuie să plătim cât mai curând posibil. Carduri de credit ne pot ajuta să facem față acestor cheltuieli la timp, fără probleme.
 • Date cheie: cum ar fi Crăciunul, Ziua Îndrăgostiților sau „înapoi la școală” sunt date în care cheltuielile cresc. Cu carduri de credit, putem împărți costurile pe mai multe luni și să facem plata în perioade în care cheltuielile nu sunt atât de mari.

Este important să rețineți că utilizarea excesivă a cardurilor de credit poate duce la o spirală a datoriei. Noi ar trebui să le folosim întotdeauna cumpătat și, ori de câte ori este posibil, să facem plata totală în luna următoare, astfel încât să nu trebuie să plătim dobândă.

Sfaturi pentru alegerea celei mai bune cărți de credit

În cele din urmă, iată un rezumat, cu cele 8 puncte care ar trebui ținute în cont la alegerea celei mai bune cărți de credit:

 1. Rata dobânzii: este ceea ce vom plăti pentru a amâna plata, și variază de obicei între 12% și 28%.
 2. Taxă anuală. Unele carduri solicită plata unei taxe anuale, dar sunt multe care nu o au. Prețul său poate varia foarte mult în funcție de prestigiul și beneficiile cardului.
 3. Comisioane. Acțiuni, cum ar fi taxa pentru retragere de numerar la bancomat, la ghișeu, etc. Este important să se ia în considerare în funcție de dacă vom efectua sau nu astfel de operațiuni.
 4. Modalități de plată. Ar trebui să alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor personale, așa cum am explicat mai sus.
 5. Asigurare. Asigurarea gratis poate fi foarte utilă. De obicei când călătorim, la cumparaturi, în caz de accident, probleme de sănătate, etc.
 6. Limita de finanțare. Determină cât de mult putem cheltui pe credit. De obicei, aceasta începe destul de redus și, în timp, banca îl va extinde.
 7. Reduceri, promotii … Poți fi sub formă de returnare a achizițiilor, programe de puncte, cadouri …
 8. Domeniul geografic de aplicare. Trebuie să evalueze dacă cardul de credit va servi doar pentru a fi folosit în țară sau are și acoperire internationala. Știind acest aspect evită surprize neplacute.