3 împrumuturi care au schimbat istoria

Cu toții avem obiectivele noastre în viață, obiectivele care trebuie atinse necesită un impuls departe de responsabilitatea noastră directă. Uneori, acel ajutor de care avem nevoie are legătură cu finanțarea și refuzul acestei posibilități ar putea însemna să ne luăm la revedere la ceea ce vrem. Dacă ne uităm la trecutul nostru, vedem rolul important pe care împrumuturile l-au jucat în istoria noastră.

Creditele ca o modalitate de a progresa

istorie imprumutExistă multe cărți și pagini web care relatează evoluția finanțării: de la fenicieni și greci, până la romani, de armistițiul adus de stăpânirea catolicismului și chiar de explozia reală a lumii bancare din epoca modernă. Cu toate acestea, există trei momente cheie în istoria noastră, care sunt deosebit de demne de remarcat.

Cristobal

Fapta lui Columb, pentru magnitudinea obiectivului său, avea nevoie de finanțare. Cu toate acestea, consilierii regilor catolici nu au văzut nimic clar despre succesul proiectului sù. De aceea, ei au descurajat sprijinul lor față de Fernando și Isabel. În cele din urmă, care a finanțat fapta a fost Luis de Santángel (rege oficial), un credit de nevoi personale către Columb însuși și orașul Palos, care a cedat temporar două corăbii la expediție.

Rothschild 

La începutul secolului al XIX-lea, numele acestei familii a început să sune puternic în sectorul bancar, a cărui activitate s-a extins în întreaga Europă până când a dominat finanțele mondiale de zeci de ani. Consolidarea sa a venit dintr-un împrumut în valoare de cinci milioane de lire sterline pe care Nathan Rothschild, de la Londra, a fost de acord cu guvernul prusac în 1820.

Astfel a început cea mai mare afacere a familiei Rothschild, devenind una dintre cele mai puternice familii din lume, prin creditarea guvernelor din întreaga lume. În plus, traiectoria sa presupune un exemplu clar al domin`rii evreilor în lumea bancară de atunci. Primatul marcată de o tendință istorică, și anterior, atât musulmani și creștini care nu au avut încredere în conceptul de finanțare, astfel încât a fost evreii care, fără legături religioase, au prosperat în această afacere.

Argentina

În cele din urmă, ne amintim de unul foarte recent. Poate că nu va avea un rol atât de proeminent ca și cele precedente de-a lungul anilor. Cu toate acestea, există un fapt care îl plasează printre cele mai importante împrumuturi făcute vreodată: 57 000 000 000 USD. Cincizeci și șapte de miliarde de dolari. Este suma de bani pe care Fondul Monetar Internațional a convenit să o împrumute Argentinei în octombrie 2018 și a cărei sumă va fi investită în următorii trei ani.

Un împrumut pentru problema ta

Cele trei cazuri pe care le-am revizuit sunt exemple de împrumuturi care au schimbat viețile multor oameni, fie pentru un singur lucru, fie pentru altul. La o scară mai mică, fiecare dintre noi poate avea nevoie de un împrumut personal pentru a ne ajuta să facem o investiție importantă, să ne dăm un capriciu dorit pentru o lungă perioadă sau să ne reorientăm cariera noastră profesională. În piață există entități diferite care oferă această posibilitate. Unul dintre aceștia este Ferratum, care prin creditul său direct permite până la 5.000 de Lei pentru a acoperi diferite cheltuieli.

Lasă un comentariu