Ești investitor începător? Cinci Sfaturi Pentru Tine

investitor începătorDaca sunteți un investitor începător prima investiție de bani de pe piețele financiare trebuie să fie protejate într-un mod special, dacă nu, puteți pierde banii.

Prima dată când facem ceva nou este întotdeauna un proces dificil de gestionat, și mai ales atunci când implică bani cu prima investiție. Deci, pentru a putea face bani și a transforma economiile într-un instrument cu randament crescut, țineți minte câteva sfaturi. Este posibil ca să nu evolueze conform planului și să obținem un efect nedorit și să apară pierderile. Lipsa de cunoștințe in domeniul piețelor și a produselor financiare, lipsa de studiu și nici o experiență în operațiuni sunt cauzele care te pot face să pierzi bani în prima investiție pe care o faci. Pentru a evita acest lucru, acest articol arată ce trebuie să facem pentru a avea o primă experiență plăcută în lumea investițiilor cu cele mai bune rezultate.

Entitate de Credit Cantitate maximă Perioadă rambursare Costul la 100 Lei pe 30 zile Mă interesează
Extra Simplu 3.000 Lei 5 - 30 zile 36 Lei Solicită!
Ferratum 5.000 Lei 3 a 12 luni Pentru un credit de 1.500 RON returnat în 3 luni vom rambursa 2.169 RON Solicită!
Telecredit 2.000 Lei 10 - 30 zile 36 Lei Solicită!
Viva Credit 2.000 Lei 1 - 35 zile Gratis la primul credit Solicită!
Mindi 2.900 Lei 7, 14 și 30 zile Nu se percepe dobândă la primul credit de maxim 1100 Lei Solicită!

Prima investiție este cea mai grea

Faptul de a investi este întotdeauna un proces complicat, și dificil de administrar, cu atât mai mult pentru acel investitor incepător fără experiență în astfel de operațiuni și care a decis să facă prima sa investiție. Lipsa de pregătire și lipsa de experiență poate să le joace un truc și să aducă la pierderi de bani.

Dar un investitor începător poate urmări câteva sfaturi pentru a limita efectele negative atunci când face ale prima investiție. Cheia este de a construi o strategie adecvată pentru a extinde, deși ușor, activele lor personale. Pentru a realiza acest lucru, este necesar să se ghideze după criterii bazate pe prudență, evitând în special toate tipurile de produse sofisticate sau care necesită o pregătire minimă. Este de preferat să fie un obiectiv modest, dar care să poată fi îndeplinit.

Regula 1: investiți doar o parte din economii

Ca investitor începător nu investiți tot capitalul disponibil, nici măcar o parte foarte mare din acesta. Cu un depozit între 20% și 40% va fi de ajuns pentru prima operație. Nu este puțin, veți avea timp să extindeți investițiile, Se câștigă experiență și primele rezultate pozitive sunt detectate. Ca urmare a acestei strategii, este posibil ca pierderea de bani să fie mai mică și vor exista mai multe șanse pentru modificarea tendinței de o formă determinantă.

Regula 2: investiți în produse bine cunoscute

Un investitor începător fătă experiență nu ar trebui, chiar și la distanță, să investească economiile în produse bancare care nu sunt cunoscute, și chiar mai puțin in produse prea sofisticate mai ales dacă nu stăpânesc mecanica sa. Limitați/vă la cele deja cunoscute, cel puțin în teorie, și care știu cum funcționează. Acesta este cel mai bun mod de a evita greșelile care pot să le producă o pierdere parțială a contribuțiilor și, mai presus de toate, că pierderile sunt mai puțin intense.

Regula 3: Găsiți un profit garantat

În timp ce continuă procesul de învățare pentru a genera o mai mare rentabilitate a capitalului lor un investitor începător nu are altă opține decât să opteze pentru produse care garantează un câștig, indiferent cât de mic ar fi. Alegerile tale sunt acțiuni, prin valorile care recompensează acționarii săi cu dividende (câștigatoare in fiecare an până la 6%) și se continuă cu depozitele, sau chiar fonduri echilibrate, pentru a îmbunătăți marjele de rentabilitate asupra economiilor.

Regula 4: consiliere în mod corect

Dacă nu sunteți în măsură să canalizați economiile, fie prin ignoranță, fie pentru că nu au operat cu cele mai multe produse financiare, un investitor începător pot solicita ajutorul bancii la care suntem clienți. Cu siguranță, ei vor avea de profesioniști care sunt responsabile pentru protejarea acestui proces, a determina care modele sunt cele mai potrivite în orice moment și în ce condiții astfel de tranzacții, în funcție de capitalul disponibil și de nivelul de risc, puteți tolera.

Regula 5: Nu te lăsa influențat de opiniile altora

Cu siguranță că ai auzit depre câștigurile produselor bancare, iar acestea pot veni de la persoane care nu sunt prea demne de încredere. Pentru a nu face o greșeală enormă ca investitor începător, trebuie să evite aceste sfaturi și sugerințe neprofesionale, cel puțin pe perioada primelor operațiuni. Vă pot induce în eroare și puteți comite greșeli ireparabile, din care soldul contului dvs. va avea de suferit destul de grav.

Cinci erori ale unui investitor începător

Un investitor începător este mult mai predispus la decizii nefaste când vrea să investească economiile. Toți investitorii sunt expuși, dar în acest caz, chiar mai mult, la greseli care se concentrează pe următoarele scenarii:

  • Grabă: Dezvoltă operația fără o analiză prealabilă și fără a verifica dacă este oportun ca să se efectueze o investiție.
  • Riscă: această strategie nu este un bun consilier pentru orice operațiune și în special atunci când lipsa de experiență este numitorul comun al deponenților.
  • Ambiție: Chiar dacă este investitor începător, mulți încearcă să câștige rapid de la început și să ridice contribuțiile lor. Nu este cea mai potrivită strategie pentru acest profil, ar trebui să se bazeze pe sume mai modeste.
  • Inoportunitate: Din cauza ignoranței în lumea piețelor financiare decid să opereze în situații în care nu este recomandabil, astfel încât efectele sunt opuse față de cele pretinse la început.
  • Inadecvate: Operațiuni canalizate prin produse bancare neadecvate pentru profilul lor de client, cu toate că au altele mai putin vulnerabile pentru un investitor începător.

Lasă un răspuns