împrumutare bani

Împrumutare bani – Cum funcționeaza Dobânzile

Dobânzile datorate la credite urcă rapidîmprumutare bani

Împrumutare Bani și credite

Termenul de Împrumutare Bani este termenul folosit atunci când o persoană sau o firmă permite altei persoane sau firme utilizarea temporară a unor bani. Este o tranzacție comercială. Creditorul permite împrumutatului folosirea baniilor pentru o perioadă fixă de timp, în schimbul unei dobânzi. Plata dobânzilor sunt calculate ca procent din suma împrumutată. Ele sunt legate de durata împrumutului și solvabilitatea debitorului.
Un acord de împrumut aduce beneficii ambelor părți. Împrumutatul are acces la banii de care el are nevoie pentru planurile sale personale sau de afaceri. Creditorul “câștigă” bani pe capitalul său și astfel primește un venit de investiții.

 •  
 • Telecredit
 • 1.2% zipe zi
 • Maxim 2000 Lei
 • Acordare rapidă
 • Fără să ieșim din casă
 • Maxim 30 zile
 •  
 • Ferratum
 • 0%
 • Până la 5000 RON
 • Oferte dobândă 0%
 • credit până la 1400 RON gratis
 • Maxim 45 zile
 •  
 • Mindi
 • Începând cu 0%
 • 100 până la 2900 RON
 • Acordare în câteva minute
 • Primul credit gratis (max. 1100 RON)
 • 30 zile care se pot prelungi

Acordurile de împrumutare bani

Acordurile de împrumut pot fi verbale sau scrise. Pentru a evita disputele mai târziu este o idee foarte bună să punem termenii și condițiile împrumutului, în scris. Acordul Contractual sau de împrumut poate fi apoi menționat dacă există vreo confuzie cu privire la rata dobânzii cu care a fost de acord, frecvența rambursărilor sau durata împrumutului.

Rambursările de împrumut și dobânzile

Împrumutare bani este o afacere riscantă. Nu orice debitor este în măsură să finalizeze programul de rambursare planificat. Prin urmare, ratele dobânzilor sunt stabilite în funcție de riscul perceput de împrumut.
Împrumuturile negarantate tind să aibă rate ale dobânzii mai mari decât cele care sunt împrumutate împotriva unui activ cum ar fi o casă. O persoană care are un istorial de lucru, cu multe contracte cu salarii mici pe termen scurt vor trebui să plătească o sumă mai mare a dobânzii decât cineva care are un loc de munca stabil.
Durata de timp pe care banii sunt împrumutați afectează valoarea dobânzilor plătite. Un creditor, de obicei, compensează în primul rând dobânda. Acest lucru înseamnă că, primele rate ale creditului aproape toți banii rambursați vor fi pentru dobânzile datorate, mai degrabă decât pe suma datorată.
Videoclipul de mai jos ilustrează cum modul de rambursare în primii ani a unui credit ipotecar (un împrumut pentru a cumpăra proprietăți) este constituit din dobânzi, mai degrabă decât de capitalul datorat. Faceți click in subtitluri pentru a vedea traducerea în română.

Rambursarea a creditului Combină suma principală și dobânda

Cum functioneaza sistemul de împrumutare bani

Un împrumut înseamnă că banii sunt mutați din contul de economii sau investiții a persoanei A în contul împrumutului sau persoana B.
Persoana A are mai mulți bani decât are nevoie în prezent; el poate ca a economisit pentru o “zi ploioasă”. El are nevoie de economiile sale pentru a câștiga dobânda pentru ca să nu fie redus în valoare din cauza inflației.
O bancă sau o instituție financiară să oferă să plătească unei persoane o dobânda pentru economiile sale în cazul în care depozitează banii cu ei.
Banca sau instituția financiară utilizează acești bani pentru a face profit. Ei vor împrumuta la persoana B și percepe o rata mai mare de interes decât plătesc la persoana A.
Videoclipul de mai jos descrie modul creditorii calculează dobânda datorată pentru un împrumut. Faceți click pe subtitluri pentru a vedea traducerea în româna!

Cum se calculeazâ dobânda la împrumutare bani

Informații cheie despre costul unui împrumut

 • DAE reprezintă Dobânda Anuală Efectivă. Aceasta este rata dobânzii efective a creditului.
 • Termenul împrumutului determină rata dobânzii percepute și, prin urmare, cât de mult vă rambursa.
 • Pentru a compara ratele dobânzilor practicate pe diferite împrumuturi trebuie să-le calculăm pe toate în rate anualizate. În acest fel le comparăm cu condiții de concurență echitabile.
 • Amintiți-vă să includeți orice taxe, precum și respectivele dobânzi atunci când se compară costul creditelor.

Ați avut vreodată un împrumut?

View Results

Loading ... Loading ...
Cash versus credit atunci cand cheltuim
AvantajeDezavantaje
NumerarSe poate obține o reducere făcând plata în numerarTrebuie sa economisească
Descoperire în contUșor de obținut pentru sume mici.Necesitatea de a avea un cont bancar în stare bună
Card de CreditOdată aprobat, comod și flexibilAveți nevoie de un rating de credit bun
Credit fără garanții dispuseMulți creditori – unii vor împrumuta debitorilor mai riscanțiRata dobânzii depinde de ratingul de credit
Împrumut cu garanții depuseTinde să aibă o dobândă mai micăAveți nevoie de capital propriu sau un alt activ valoros
Împrumutare bani cu garanție și făra garanție.
 1. Ipotecile sunt o forma comuna de creditare garantată. Fără acest tip de împrumut majoritatea oamenilor ar fi în imposibilitatea de a cumpăra proprietăți. Împrumuturile garantate sunt de risc scăzut, deoarece în cazul în care un debitorul (dacă nu se ține pasul cu rambursările) banca poate vinde activul și recupera banii înapoi.
 2. Creditele negarantate sunt mai riscante. Nu există nici o garanție pentru a îl putea despagubi pe creditor în cazul de neplată. Credite negarantate, de obicei, au o rata mai mare de interes pentru a acoperi acele credite neperformante.

(Împrumutare bani in forma de credit neperformant este termenul folosit pentru a descrie acei bani care este puțin probabil ca să fie vreodată rambursat. Este catalogat ca o pierdere irecuperabilă pentru creditor.)

Împrumuturi Rapide

Entitate de Credit Cantitate maximă Perioadă rambursare Costul la 100 Lei pe 30 zile Mă interesează
Extra Simplu 3.000 Lei 5 - 30 zile 36 Lei Solicită!
Ferratum 5.000 Lei 3 a 12 luni Pentru un credit de 1.500 RON returnat în 3 luni vom rambursa 2.169 RON Solicită!
Telecredit 2.000 Lei 10 - 30 zile 36 Lei Solicită!
Viva Credit 2.000 Lei 1 - 35 zile Gratis la primul credit Solicită!
Mindi 2.900 Lei 7, 14 și 30 zile Nu se percepe dobândă la primul credit de maxim 1100 Lei Solicită!

Împrumuturile rapide, sau așa numite “credite pâna la salariu” sunt menite să acopere diferența atunci când ziua de salariu este încă la câteva zile distanță, dar aveți nevoie de bani pentru a supraviețui, cum ar fi produsele alimentare sau chiria. Acestea sunt împrumuturi cu risc ridicat pentru ca persoanele împrumutate pot să rămâna fara muncă. Sau ar putea fi că gestionează rău banii.

Bancile tradiționale au tendința de a sta departe de acest tip de împrumut pe termen foarte scurt. Există o anumită legislație care previne rate exorbitante dar creditorii justifica ratele ridicate ale dobânzilor spunând că furnizează un serviciu de împrumutare bani care să umple un gol pe piața.

Lasă un răspuns