Dacă nu plătesc factura unui serviciu ce se întâmplă?

dacă nu plătesc facturaDacă nu plătesc factura, intreruperea serviciului și includerea în fișierele de datornici vor fi unele dintre posibilele consecințe.

Din ce în ce mai mult, de familiile au mari dificultăți să facă față plăți serviciilor, cum ar fi energia electrică, gazul sau telefonul. Odată cu criza, în ciuda încercărilor de a face față cheltuielilor, plata facturilor este o problemă și, în general, se acordă prioritate cheltuielilor mari, cum ar fi ipotecii sau a chiriei, astfel încât punem pe plan secundar plata facturilor mai mici, cum ar fi energia electrică, apă caldă sau telefonul mobil. Dar aceste facturi neplătite pot aduce efecte negative cum ar fi întreruperea serviciului sau de incluziune a consumatorilor în listele de debitori. Cu toate acestea, deși nu au plătit serviciul în anumite circumstanțe suspendarea serviciului nu este posibilă. În acest caz dacă nu plătesc factura am o a doua oportunitate

Situația economică precară a dus la creșterea întârzieri și neplăți la multe facturi restante de către consumatori. Dar criza nu este singura cauza: în timp ce neplata se datorează, în cele mai multe cazuri, la lipsa de lichiditate, alteori este o eroare în procesarea de către bancă care generează factorul care aduce rezultate neplăcute. Deci dacă nu plătesc factura ce se întâmplă?

telecredit logo mic 100 - 500 Lei 10 la 30 zile 1,2 % pe zi Solicită!
credius 600 - 30.000 Lei 12 la 60 luni variabil Solicită!
Viva Creditviva credit 1 pâna la 1.000 lei 1 la 35 de zile 1,2 % pe ziPRIMUL CREDIT GRATIS Solicită!

Dacă nu platesc factura la Electricitate

dacă nu plătesc factura la electricitate folosim lampa de gaz

Ca și în cazul altor servicii, plata facturilor de energie electrică se poate face prin debit direct, cu plata în entitate sau dacă se duce la societatea cu care a contractat aprovizionarea, o opțiune din ce în ce folosită.

Termenul limită pentru a plăti este de aproximativ 20 de zile de la data emiterii facturii, care oferă utilizatorului posibilitatea ca să nu fie în aceași zi cu ipoteca sau întreținerea.

Uneori neplata este din cauza unei erori de tramitare din partea băncii.

Dar chiar dacă are o anumită flexibilitate, nu este întotdeauna posibil să se plătească la timp și plata întârzie sau nu este. Dacă nu plătesc factura în acest caz care pot fi consecințele? În cazul în care clientul nu plătește factura, compania are dreptul de a suspenda furnizarea serviciului afectat către, dar este necesar, înainte de o serie de pași.

  1. În primul rând, înainte de a tăia lumina, compania cu care clientul a contractat serviciul trebuie să-l contacteze pentru a avertiza cu privire la consecințele datoriei.
  2. Cererea trebuie să fie trimisă la adresa utilizatorului prin poștă și prin intermediul unui mijloc care furnizează o dovadă de livrare și recepție, cum ar fi o scrisoare cu confirmare de primire.
  3. În acest document, compania trebuie să menționeze data la care va trece la suspendarea aprovizionării în cazul în care utilizatorul nu plăteaște banii datorați.
  4. Astfel încât distribuitorul poate tăia lumina în casa consumatorului, în unele cazuri perioada de așteptare înainte de a tăia lumina poate ajunge până la 2 luni.
  5. Întreruperea nu se poate face în zilele festive, în cele în care serviciul către client nu funcționează, sau în ajunul acestor zile.

Costurile de deconectare sunt suportate de companie, ca să-și recâștige serviciul electric, utilizatorul trebuie să plătească bani datorați societății și, de asemenea, taxele de repunere în drepturi. În momentul de a face efectiv plata, distribuitorul va restabili serviciul.

Când le taie lumina utilizatorii trebuie să plătească restabilirea serviciului 

Unele surse indică faptul că întreruperea serviciului este o afacere foarte profitabilă din cauza, printre altele, sumei pe care trebuie să o plătească utilizatorii pentru restaurarea serviciului și numărul mare de clienți care trebuie să se supună acestei proceduri, dacă doriți avea din nou electricitate in casa.

În mod normal nu poate tăia curentul dacă există o reclamație în curs cu privire la factura respectivă. Astfel, utilizatorul nu trebuie să plătească o sumă care este nedreaptă. Aveți astfel posibilitatea de a paraliza procedura de întrerupere a serviciului.

Dacă nu plătesc factura de Gaz

Ceva similar se întâmplă atunci când vorbim despre gaz. Dacă nu plătim o factură, avem o perioadă de timp pentru a o plăti. Compania poate suspenda furnizarea către consumatori printr-o cerință asemănătoare cu cea de la electricitate. În cazul în care nu semnăm notificarea și este astfel respinsă, se specifică circumstanțele încercări de notificare și se consideră gestiunea ca și cum ar fi fost efectuată.

Singura diferență în ceea ce privește energia electrică sunt condițiile de restituire ale serviciului, care, poate fi mai mare în cazul gazului. În plus față de suma datorată, va trebui, de asemenea, să plătească reconectarea alimentării.

Dacă nu plătesc Telefonul fix și Internetul

În cazul în care un abonat nu plătește telefonul complet sau parțial pe mai mult de o lună de la primirea facturii, compania poate reduce serviciul, cu condiția să existe înainte o notificare de suspendare temporară. Odată ce se face, clientul poate folosi doar apelurile primite, dar nu va fi capabil de a efectua apeluri, cu excepția celor către serviciile de urgență.

Companiile telefonice pot întrerupe serviciul definitiv dacă nu se plătește pe o perioadă mai îndelungată.

Dacă nu plătesc factura cu privire la un serviciu adițional este posibil să se limiteze accesul doar la acest serviciu. O mare parte dintre reclamațiile la apelurile telefonice are de/a face cu numere speciale cum ar fi cele de la liniile erotice și care au o tarificare mai mare, de multe ori utilizatorul neagă faptul că a făcut acele apeluri. Imposibilitatea de a plăti aceste apeluri ar putea să nu amenințe continuitatea liniei.

Uneori, dacă nu plătesc factura de telefon nu este pentru că am uitat sau pentru că nu am bani la un anumit moment. În cazul în care întârzierea este mai mare de trei luni, sau a existat o suspendare temporară a contractului de plata cu întârziere a serviciilor de două ori, operatorul poate întrerupe permanent linie și trece la rezilierea contractului .

Dacă nu plătesc factura la Mobil

Protocolul este similar între majoritatea companiilor de telefonie mobilă, deși poate varia termenul dat pentru a plăti facturile. De asemenea, este similară cu cea utilizată în rețeaua fixă.

Dacă nu plătesc factura companiile pot solicita o penalizare de întârziere plus costurile suportate în mod implicit. Companii de telefonie au posibilitatea de colectare imediată a întregii sume datorate cu un card credit sau de debit.

Dacă nu plătesc factura, compania poate restricționa apelurile efectuate, conexiunea de date sau să suspende furnizarea serviciilor sale. Utilizatorul poate apela doar 112, numărul de urgență valabil în toate țările UE, unde pot primi informații despre poziția geografică a emitentului. Trimiterea de SMS este de asemenea întreruptă, dar pot fi primite, așa cum se întâmplă la apelurile primite.

În cazul în care clientul plateste datoria, compania va relua serviciul în următoarea zi lucrătoare după plata datoriei.

Pentru Vodafone în cazul în care clientul a depus o plângere la Secretariatul de Stat pentru Telecomunicații, nu va suspenda sau întrerupe serviciul până la rezolvarea disputei.

Dacă nu plătesc factura companiile pot reduce serviciul permanent în cazul în care clientul nu plătește pentru mai mult timp sau au suspendat deja temporar contractul de două ori pentru neplata.

Includerea în fișierele de datornici dacă nu platesc factura

Unele companii de telefonie mobilă informa clienții, că, în cazul în care nu sunt plătite la timp operatorul poate comunica datele în fișiere referitoare la conformitatea sau încălcare a obligațiilor monetare, adică, fișiere cum ar fi Biroul de Credit. Înainte de a face acest lucru, este nevoie ca cel puțin o solicitare de plata să fie făcută către client pentru suma datorată.

Aceasta este o altă consecință dacă nu plătesc factura de energie electrică, gaz sau telefon. Includerea persoanei în lista de debitori poate implica refuzul de a acorda un credit, un credit ipotecar, și chiar un card de credit, datorită faptului că băncile vor consulta aceste fișiere pentru a verifica solvabilitatea clienților lor.

Deși legea prevede că datoria trebuie să fie adevărată, datorată și plătibilă pentru ca o persoană să fie inclusă în aceste dosare, în unele cazuri, companiile de telefonie dau datele clientului un pic abuziv. Dacă nu plătesc factura și suntem într-o instanță, arbitraj sau contencios administrativ, nu vom fi incluși pe aceste liste decât după o decizie în contra noastră.

One thought on “Dacă nu plătesc factura unui serviciu ce se întâmplă?

  1. Ai nevoie de un împrumut între indivizi pentru a face față dificultăților financiare și în cele din urmă din impas cauzate de bănci pentru respingerea cererii lor de înregistrări de credit? Noi oferim împrumut autentic variind de 1000 la 100 milioane, în nici o garanție bancară și la o rată a dobânzii accesibile de 2%. Eu pot ajuta la a face un împrumut suma pe care o doriți. Contactați-mă dacă sunteți interested

Lasă un răspuns