Cum putem lua bani împrumut fără dobândă?

 împrumut fără dobândăCăutați un împrumut fără dobândă? Asta înseamnă că aveți nevoie de bani rapid, o alegere economică, care permite obținerea de sume de la 50 de lei la 600 de lei instantaneu și fără taxe, dar suma împrumutată trebuie să fie rambursată. Pentru a afla cum să se aplice pentru aceste credite, citiți mai departe.

Marea concurență pe piața Românească pentru împrumuturile în general și, în special, minicreditele fac ca multe companii să lanseze oferte din ce în ce mai atractive pentru a atrage noi clienți. De obicei, ei scot la lumină oferte care ajung până la un împrumut fără dobândă. Dacă solicităm un astfel de împrumut fără dobândă, vom da înapoi doar suma împrumutată, fără costuri suplimentare sau taxe ascunse.

De obicei, împrumuturi fără dobândă sunt destinate persoanelor care aplică pentru un minicredit în primul rând, cu scopul de a crește baza de clienti. Ca prim credit, de obicei, suma nu depășește 300 de euro.

Cine Oferă un împrumut fără dobândă

 1. Viva Credit: Este un creditor privat care ne poate împrumuta de la 100 la 1.000 pe o perioadă de 1 la 35 de zile. Doar primul împrumut ca client nou este un împrumut fără dobândă. Aplică aici pentru Viva Credit cu dobândă 0%!
 2. Cardul Star de la Banca Transilvania: Nu este un împrumut propriu zis, este un card de credit. Cu toate că nu ne permite să obținem bani în numerar putem face cumpărături si să facem plata în rate fără dobândă. Acesastă metodă de plată are cheltuieli de întreținere de 25 RON pe an Aplică aici pentru un card Star BT cu dobândă 0%!
 3. Cardul Wizz de la Banc Post: Este un card de credit conceput mai mult pentru călătorii dar se pot face și plăți cu o perioadă de 55 de zile în care nu percep dobândă. Au o taxă anuală de întreținere de 45 de lei.

Ce precauții trebuie să avem cu privire la aceste credite personale fără dobândă

Nu toate creditele de nevoi personale cu 0% dobândă sunt gratuite. Aceste credite, acordate în mare parte de către bănci, de obicei, au o rată a dobânzii de 0% dar ar putea include alte costuri, cum ar fi comisioane sau produse conexe. Prin urmare, pentru a cunoaște costul real a unui împrumut fără dobândă trebuie sa ne uitam la DAE, care include atât comisioanele cât și dobânzile, și să citim cu atenție contractul pentru a vedea dacă există cheltuieli suplimentare.

În ciuda reputației proaste a creditorilor privați, există oferte serioase de împrumut fără dobândăși fără riscuri. Și promisiunea de a obține un împrumut fără taxe nu este un truc, dar sunt două lucruri care trebuie luate în considerare:

 1. Feriți-vă de comision! Unii creditori, de obicei băncile, aruncând oferte cu 0% dobândă, dar este un truc: nu se percepe dobândă, dar comisioane, de exemplu deschiderea dosarului de împrumut. Înainte de solicitarea unui împrumut fără dobândă, este întotdeauna necesar să verificăm dacă are alte taxe în afara dobânzii.
 2. Atenție dacă nu îndepliniți condițiile! Dacă nu dăm banii înapoi până la termenul limită sau dacă nu suntem clienți noi, adică, dacă nu îndeplinim cerințele de gratuitate a fiecărei companii, dobânzile vor fi cele ale unui minicredit normal care este, între 20 și 40 de lei pentru fiecare 100 de lei oferiți pe o perioadă de 30 de zile.

Ce se întâmplă dacă nu plătim un împrumut fără dobândă?

Ca și alte împrumuturi, un împrumut fără dobândă trebuie să fie rambursate în termenul convenit și fără întârziere. Dacă nu vom plăti taxele sau nu vom returna banii riscăm să fim sancționați. În funcție de tipul de penalitățile pot fi diferite.

Dacă nu rambursăm suma unui mini împrumut fără dobândă la termenul convenit, creditorul ne poate sancționa după cum urmează:

 • Reclamarea ratelor neplătite. Companiile private solictă, de obicei, o sumă fixă pentru fiecare instanță de neplată. Această taxă poate varia în funcție de creditor.
 • Dobânzi de pentru întârzieri. Cu cât așteptăm mai mult să dăm înapoi banii la împrumut fără dobândă, cu atât mai mari sunt dobânzile de întârziere.
 • Ne pot înscrie în listele de debitori. După una sau două luni de la termenul limită, este posibil ca creditorul să includă numele nostru, în una sau mai multe liste de debitori (Biroul de credit).
 • Poate să ceară unei firme de recuperare de datorii să preia cazul nostru.
 • Trece cazul nostru la instanțele de judecată. Începând de la cea de-a treia rată neplătită, compania poate pretinde să plătim datoria prin intermediul instanțelor. Dacă vom pierde procesul ar trebui să plătească datoria, penalități pentru întârziere și cheltuielile de judecată.

Documente necesare pentru a solicita un împrumut fără dobândă

În funcție de tipul de credit ne pot cere mai multe sau mai puține documente. În general, pentru un împrumut fără dobândă vom prezenta următoarele documente:

 • O fotocopie a CI sau CIP.
 • Un document care justifică venitul nostru (pensii, salarii, șomaj, etc.).
 • Numărul de cont în cazul în care vom primi un împrumut fără dobândă virat în cont.
 • Un număr de telefon de contact.
 • O adresă de e-mail.

Cerințe pentru a împrumuta gratuit

Fiecare creditor ne impune propriile condiții pentru a accesa finanțarea de care avem nevoie. Acestea sunt cele mai comune cerințe:

 • Un rezident în România: Trebuie să avem reședința pe teritoriul național, în scopul de a accesa un credit gratuit
 • Să avem venituri regulate: trebuie să avem o sursă de venit regulat și suficient. Nu trebuie să fie neapărat de salarizare, pensiile sau indemnizațiile de șomaj sunt valabile.
 • Să fim majori: mai mult de 18 ani. Unii creditori ne cere să avem peste 21 de ani.
 • Să avem un cont curent: activ și pe numele nostru unde ni se virează venitul.
 • Să nu fim incluți într-un fișier de debitori, dacă suntem înregistrați în aceste fișiere, nu putem accesa finanțarea de care avem nevoie. Exista companii care oferă împrumuturi în aceste vazuri. Dacă acesta este cazul nostru, vor avea două cerințe:
  • Ca datoria să nu aibă nici o relație cu o bancă: datoria restantă nu poate fi de la o bancă. Dacă suntem datori la gaze, de exemplu, nu vom avea probleme în aplicarea pentru un post de credit.
  • Ca datorianoastră să nu depîțească 1.000 Ron.
 • În plus, ca să se bucure de un împrumut fără dobândă, trebuie să fim clienți noi și să dăm banii înapoi la un termen specificat.

Scopurile unui împrumut fără dobândă

Împrumuturile fără dobândă pe care le-am văzut pot fi folosite în scopul dorit. Scopul nostru este de a realiza finanțare mai rapidă la cel mai bun preț, asa că împrumuturile gratuite sunt opțiunea cea mai convenabilă.

Aici sunt unele dintre cele mai comune forme de împrumut fără dobândă:

 • Averii domestice: o pană de cauciuc, sau o mașină de spălat defectă  ne poate găuri bugetul.
 • Amenzi: cu o plată în avans, putem economisi până la 50% a amenzii, în funcție de tipul de sancțiune. Cu un împrumut fără dobândă, putem plăti amenda, plătim mai puțin și ne rămâne doar să dăm banii înapoi fără taxe adiționale.
 • Facturi: dacă vorbim prea mult pe mobil sau dacă lăsăm prea mult aerul condiționat ne urcă suma totală datorată. Pentru a nu avea o descoperire de cont, se poate cere un împrumut fără dobândă și putem avea banii în contul nostru în câteva ore.
 • Sănătate: Este o nevoie de bază pe care nu trebuie să o amânăm. Orice vizita la un specialist care nu este acoperă de securitatea socială nu ar trebui să fie amânată din cauza unei lipse de lichiditate. Cu un împrumut fără dobândă, putem avea grijă de sănătatea noastră.
 • Tehnologia: este o cheltuială care ar putea fi amânată. Cu toate acestea, utilizarea unui credit gratuit pentru a finanța achiziția de tehnologie, cum ar fi televizoare, computere și telefoane mobile este o rezolvare rapida, care nu ne va costa mai mulți bani.
 • Zile speciale: Craciun, înapoi la școală, Paște, și toate aniversările sunt, în general, cheltuirli mai mari decât în restul anului. Cu un împrumut fără dobândă putem face achizițiile de care avem nevoie, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la exces.

Împrumuturi cu 0% dobândă: sunt toate sunt gratuite?

Nu întotdeauna. Unii creditori (mai ales bănci) încearcă să atragă clienții cu credite la 0%, care nu sunt gratuite. 0% se referă la dobânda nominală, dar în contract sunt incluse alte comisioane. Pentru a vedea dacă un împrumut fără dobândă este într-adevăr gratis trebuie să ne uităm la DAE, care include atât dobânzi cât și comisioane. În plus, trebuie să citiți cu atenție acordul pentru a vă asigura că nu există alte costuri ascunse, cum ar fi plățile către notari sau alte produse conexe.

Lasă un răspuns