Carduri Preplătite: Cumpără în condiții de siguranță și discret

carduri preplatiteAcest tip de carduri preplătite se pot obține de la bănci, dar și de alte companii, oferă o nouă metodă de plată care garantează un maximum de siguranță și discreție în achizițiile online și un control mai bun al cheltuielilor tale. Pe aceasta pagina oferim informații și sfaturi pentru acest tip de carduri, unele oferte deosebite pe piață astăzi, și un rezumat de avantaje și pericole ale lor, astfel încât să aibă totul sub control înainte de solicita unul.

Sistemul de carduri preplătite sunt mijloace de plată foarte diferite de cardurile de credit sau de debit, deoarece acestea nu sunt legate de un cont bancar.

Ele funcționează mai mult ca carduri de plată, similare cu cele de la telefoanele mobile, și sunt folosite pentru a cumpăra fără să folosim bani numerar și în condiții de siguranță, atât în magazine cât și online.

Utilitatea acestui mecanism este de a asigura securitatea totală în cumpărături pe Internet, de exemplu, faptul că previne interceptarea pe contul bancar al utilizatorului.

Cum funcționează aceste carduri preplătite?

Cartele preplatite pot fi fizice sau digitale. Noi pur și simplu trebuie să facem un transfer sau o reîncărcare a acestor carduri preplătite pentru a putea face achizițiile dorite.

Achizițiile sunt făcute similar cu un card de debit sau de credit, în unități cum ar fi cele on-line. Pentru a putea utiliza cardul va trebui să avem pe el disponibilă suma pe care vrem să o folosim.

Avantaje și desavantaje ale acestor carduri preplatite

Cartelele preplatite sunt foarte avantajoase atunci când fac cumpărături, deși acestea pot avea anumite inconveniente. Acestea sunt argumentele pro și contra carduri preplătite:

Avantaje

  • Plata imediată, similar cu cea a unui card de debit
  • Solicitare rapidă
  • Nu există bănci intermediare, deoarece nu sunt asociate cu nici un cont curent
  • Fără să justifice veniturile, deoarece cardul este reîncărcat prin transferuri între conturi sau retrageri de numerar
  • Multe dintre acestea vor permite utilizarea internațională
  • Permite să aibă control al cheltuielilor noastre, pentru că de îndată ce rămânem fără de bani va trebui să se încarce pentru a putea fi folosite din nou.
  • Păstrează anonimatul nostru, fie la cumpărături online, ca și ăn situația în care, de exemplu, am plătit un hotel, deoarece acest tip de plată nu lasă o urmă. Atât de mult încât unele cartele preplatite permit să imprimați orice nume de pe cartela.

Dezavantaje

  • Multe carduri preplătite au de obicei un cost de emitere și reânnoire
  • Imposibilitatea de a obține bani pe credit
  • Oferta este mai limitată decât în cazul cardurilor de debit sau de credit

De ce sunt cardurile preplătite sigure pentru a cumpara online?

Ceea ce face ca aceste carduri preplătite să fie cel mai sigur mod de a face cumpărături on-line este că acestea nu sunt legate de un cont bancar. Prin urmare, orice încercare de acțiuni frauduloase legate de acestea (cum ar fi phishing sau spoofing) este inutilă, sau cel puțin este limitată la suma de bani pe care o poate avea cardul la acel moment.

Și asta e cheia: carduri preplătite care sunt încărcate cu bani cum se face cu mobilul, de exemplu. Ele pot fi încărcate la bancomate sau site-ul entității care emite acest card în condiții de siguranță.

Desigur, ar trebui să fie monitorizate în cazul în care sesizați orice taxa exagerată, pentru a preveni ca securitatea să ne iasă prea scump.

Unde putem solicita carduri preplătite?

Multe bănci oferă acest tip de cartele preplatite, deși poate că nu este produsul care promovează cel mai asiduu.

Mai mult decât atât, există multe companii private care oferă aceste carduri reîncărcabile (ViaBuy, MoneyToPay …). Trebuie doar să facă o scurtă căutare pe Internet pentru a vedea o gamă largă de oferte și să poată compara avantajele fiecăreia. Aici va oferim un sfat. Nu uitați să citiți întotdeauna pe îndelete caracteristicile particulare, pentru a evita cheltuieli neațteptate legate de carduri preplătite.

Lasă un răspuns